|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
Witam i przybywam po wsparcie:-) |
Autor |
Wiadomość |
guciu
... zalatany ...

Pomógł: 2 razy Wiek: 49 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 594 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 18:28
|
|
|
zanamaja napisał/a: | ścigana w sieci |
... cześć Ścigana ... |
_________________ ... co mnie nie zabiło, to mnie wzmocni ... |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 19:05
|
|
|
zanamaja
Witaj na forum,mam nadzieję ze znajdziesz tutaj to czego szukasz,pozdrawiam, |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 20:24
|
|
|
guciu napisał/a: | . cześć Ścigana ... |
Witaj! Może to byłby lepszy pseudonim?
Muszę Cię rozczarować ale tylu szczegółach jesteś łatwo rozpoznawalna. |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 20:27
|
|
|
Halinka napisał/a: | jesteś łatwo rozpoznawalna. |
A moze zaloz haslo na komputer? |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
kukuś

Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 1455
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 21:15
|
|
|
Halinka napisał/a: | jesteś łatwo rozpoznawalna. |
muszę się z tym zgodzić , ja rozpoznałam po takim nietypowym nicku...takim skomplikowanym , że aż za prostym
Nazwij się lepiej inaczej... |
|
|
|
 |
Floe
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 23:29
|
|
|
Hej, Zana!
Fajnie, że tutaj zaglądnęłaś. Myślę, że NASI będą pisać o Tobie i do Ciebie w sposób daleki od sztampy, od schematu, od chorych urojeń chorych kobiet chorych na chorobliwe przemądrości.
Na tamtym forum nic innego nie mogłaś otrzymać poza tym, co wszystkie wiedzą - wyświechtane komunały terapeutyczne.
Tymczasem życie jest bardziej skomplikowane niż myślisz.
Moim skromnym zdaniem - nie bój się tego, że mąż przeczyta, skopiuje itd. Przecież szukasz pomocy, wsparcia... na forach do tego przeznaczonych. Skarżysz się, martwisz, masz nadzieję - raz większą, raz mniejszą, ale zawsze - masz. Nadal chyba ona, ta nadzieja, w tobie mieszka - jak bezdomny pod mostem. Więc bądź dla tej nadziei bardziej gościnna.
Bo nawet po rozwodach i następnych związkach ludzie wracają do siebie.
Ale jest jeden warunek - nie ma co wznosić gór nienawiści. Źle wam się dzieje - może oddzielnie będzie wam lepiej? Lepiej przekonać się, że jednak - tęsknicie za sobą...
Zawsze rozstanie dla kogoś wrażliwego jest straszliwą tragedią. Ale to nie koniec świata. Nie wiadomo, co będzie, co się stanie.
Spokojnie podejdź do rzeczy, nie martw się z góry - maż miał powód, żeby się do ciebie rozczarować, bo gdybym ja na jego miejscu poczytała takie porady, jakich ci udzielono, też by mi ręce opadły... albo dostałabym wściekłej piany.
Wiem, że ci ciężko, że boli ambicja, cierpi miłość własna... ale to przerabiają tysiące kobiet, tysiące mężczyzn.
Najgorsza jest nienawiść. Ona naprawdę dzieli ludzi.
Lepsza jest wspaniałomyślność i zrozumienie.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Takie jest moje przekonanie, a ty sobie przemyśl - może mam trochę racji
Pozdrowienia serdeczne. |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Śro Kwi 21, 2010 23:35
|
|
|
Flo napisał/a: | Skarżysz się, martwisz, masz nadzieję - raz większą, raz mniejszą, ale zawsze - masz. Nadal chyba ona, ta nadzieja, w tobie mieszka - jak bezdomny pod mostem. Więc bądź dla tej nadziei bardziej gościnna. | ... zgadzam się witaj ... |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
zanamaja
|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 05:30
|
|
|
Floe to troche nie tak
nie poszło o prady udzielone na forum,
poszło o to, że gdy przed dwoma miesiącami prosil o powrót, odłożenie rozwodu(sam zlożył pozew), obiecywał terapię, koniec z romansami...był słodki, serdeczny, ciepły przez 2 miechy, cały czas kłamał...
a jest tak, że z zimną krwią planował powrót po to tylko aby ze swoimi prawnikami przygotować na mnie stryczek, czegos mu brakowało do finału. Pomogłam mu wyjść z ciągu, wpierałam, nie wypominałam bujnej przeszłości, nic od niego nie chciałam oprócz szczerości, nadal utrzymywał cały czas kontakt z byłą kochanką, pojawiły się kolejne dziewczyny, a kiedy wszystko wyciagnęłam na wierzch zaczął się koszmar... Pokrzyżowałam mu plany. Ale jak juz go teraz znam to planuje kolejny numer.
Czy mnie znajdzie tu, nie ma znaczenia, ale też nie mam zamiaru niczego mu ułatwiać. Szuka, czyta na głos i wulgarnie komentuje. Nie boję się, nie robię nic złego, wiem, że on jest chory i ja też mam problemy bo nie porafiłam spojrzeć na niego obiektywnie, teraz już umiem, traktuje go tak jakby nie było go w domu, on chce psychicznie mnie wykończyć, ekonomicznie również, nie dam się.
Muszę walczyć o siebie i dziecko, niech tylko zniknie z mojego życia, narazie udało mi się wyekspediować z mojego łózka, bo nie chciał się wynieść do innego pokoju. |
|
|
|
 |
zanamaja
|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 05:32
|
|
|
guciu napisał/a: | zanamaja napisał/a: | ścigana w sieci |
... cześć Ścigana ... |
Gutek
jaki Ty ładny chłopak z Łodzi |
|
|
|
 |
Alosza

Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 25 Mar 2010 Posty: 158 Skąd: Katowice
|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 08:55
|
|
|
zanamaja
Witam serdecznie
Alosza alkoholik |
_________________ Wspólnota AA zrujnowała mi picie :)
3 sierpień 2008 - to pierwszy dzień mojego życia :) |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 20:39
|
|
|
Zanamaja, witaj
Mietek, podwójny chory |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 5 |
|
|