Witam Wszystkich bardzo serdecznie:)) |
Autor |
Wiadomość |
waskij
|
Wysłany: Pon Gru 20, 2010 21:38
|
|
|
Witaj Anubis 1977
Zrób jak pisze Franiu sprawy wojskowe zostaw psychologom, sam możesz nie dać rady,a co do picia to jak tylko będziesz chciał przestać to dasz radę, Pomyśl? przeżyłeś Irak,Afganistan , a alkohol da Ci radę ?,ja podchodzę do terapii drugi raz i jestem pełen nadziei Ze się uda trzeźwo żyć. |
_________________ Pozdrawiam waskij |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
|
|
|
 |
Anubis1977
staram się wytrzymać
|
Wysłany: Pon Gru 20, 2010 22:50
|
|
|
Witam ponownie dzisiaj byłem prywatnie u psychologa leczenie zaczynam od 3 stycznia 29 mam jeszcze jedną wizytę a jutro z jakąś babką która jest odpowiedzialna za terapie także doktor przepisał mi jakiś lek o nazwie Xanax sr który jest odpowiedzialny za coś w mózgu że nie chce się pić. Także zobaczymy co i jak z tym lekiem a może ktoś juz go używał jeżeli tak to proszę napisać czy działa i czy warto pozdrowionka jeszcze raz dla wszystkich i trzymamy się wszyscy :))))) |
_________________ nie pije |
|
|
|
 |
kajadda

|
Wysłany: Pon Gru 20, 2010 22:54
|
|
|
Anubis1977 napisał/a: | doktor przepisał mi jakiś lek o nazwie Xanax | ... to benzodiazepina baaaardzo uzależniająca.... wiem coś o tym... bądź ostrożny w jej stosowaniu... a tu masz link...
http://www.benzo.org.uk/polman/bzcha03.htm#t4
Tak trzymaj z psychologiem i terapią... będzie dobrze |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
kukuś

Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 1455
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 00:36
|
|
|
xanax !!!!
Człowieku to ja z tego g..na przez rok czasu wychodziłam - wiele osób z tego forum może to potwierdzić . Dziwię się , że lekarz przepisał Tobie jedną z najsilniej działających i mocno uzależniających benzodiazepin . To nie prawda , że dzięki tej tablecie nie chce się pić alkoholu - BZDURA ! Xanax działa dokładnie na te same receptory w mózgu co alkohol i jeszcze silniej uzależnia !
Przeczytaj uważnie ulotkę - tam powinno być napisane , że przeciwskazaniem jest choroba alkoholowa i najlepiej udaj się do dobrego psychiatry , zanim zdecydujesz się cokolwiek łykać . |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 01:27
|
|
|
kukuś napisał/a: | udaj się do dobrego psychiatry , zanim zdecydujesz się cokolwiek łykać . |
Posłuchał bym się kukułki, ona wie co pisze |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
aneczkaaa

Pomogła: 1 raz Wiek: 44 Dołączyła: 23 Wrz 2010 Posty: 508
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 07:17
|
|
|
Anubis1977, oj spóźniona jestem....ale witam serdecznie na forum
Anubis1977 napisał/a: | doktor przepisał mi jakiś lek o nazwie Xanax sr który jest odpowiedzialny za coś w mózgu że nie chce się pić |
kajadda napisał/a: | ... to benzodiazepina baaaardzo uzależniająca.... |
ciarki mi chodzą po plecach....to świadczy o tym jaka jest wiedza specjalistów na temat uzaleznień ....pakowanie go w drugie?? dla mnie paranoja |
_________________ – Twoje szczęście, to moja radość, ale twoja nienawiść, to nie mój problem. |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 07:27
|
|
|
Ja dzięki Bogu nie bralem żadnego świnstwa,dane mi bylo wychodzić z choroby bez takich pomocników, |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
kajadda

|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 16:25
|
|
|
kukuś napisał/a: | To nie prawda , że dzięki tej tablecie nie chce się pić alkoholu - BZDURA ! | ... dzięki tej tabletce robisz sobie zamiennik... chce się pić... łykasz xanax... pragnienie jest mniejsze ale lek podziałał jak alkohol na te same receptory w mózgu... potem znowu chce się pić... łykasz xanax... itd... potem nie pijesz% ale jesteś lekomanem... |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Śro Gru 22, 2010 17:36
|
|
|
Witaj Anubis 1977
Nie wygłupiaj się z płatnymi lekarzami,( będziesz płacił i wymagał,żeby lekarz leczył Cię tak jak Ty chcesz) a w Polsce terapia uzależnienia alkoholowego jest bezpłatna i bardzo dobrze zorganizowana.
Wybierz się też na miting AA już dzisiaj lub jutro. Tego nie odkładaj.
Xanax - absolutnie nie, to świństwo jest mocno uzależniające. |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
kajadda

|
Wysłany: Śro Gru 22, 2010 19:37
|
|
|
Anubis1977, wejdź na poniższy link w naszej biblioteczce... pooglądaj filmy... jeśli nie musisz nie łykaj... przeciwskazaniem jest choroba alkoholowa... to jest tylko lek doraźny, przeciwlękowy łyka się go w "razie awarii" a uwierz mi kusi, szczególnie jak się ma dołek... mnie osobiście trudniej jest wyjść z uzależnienia tymi lekami... alkohol może dla mnie nie istnieć... a to świńswo nie... a już nie wspomnę o objawach abstynencyjnych - kac to przy tym pikuś... zastanów się... pozdrawiam serdecznie...
http://www.niepije.net/forum/viewtopic.php?t=706 |
|
|
|
 |
greeneyes

|
Wysłany: Śro Gru 22, 2010 19:51
|
|
|
witam, wstydzisz się iść do państwowej poradni uzależnień? Tam są prawdziwi specjaliści, ja schowałam wstyd do kieszeni, poszłam spotkać się ze specjalistą i trzeźwieje, zdrowieje (a nie "tylko nie pije") pół roku i jestem po normalnej, państwowej terapii odwykowej, która odmieniła moje życie :) Pomyśl o tym i staraj się słuchać rad innych, ludzi, którzy wiedzą co to xanax (nie brałam żadnych leków) i którzy przeszli przez terapie w państwowych ośrodkach. W takich poradniach pomoc (bezpłatnie) może uzyskać Twoja żona. Ludzie spotkani ma drodze w mojej terapii są dla mnie bezcenni, życzę Ci podobnych doznań. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 17:17
|
|
|
Anubis1977, a gdzież to Cię wcięło?
Wszystkiego trzeźwego i dobrego z okazji urodzin.
Daj jakiś znak, co u Ciebie |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
|