Strona Główna Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam Wszystkich bardzo serdecznie:))
Autor Wiadomość
waskij 

Wysłany: Pon Gru 20, 2010 21:38   

Witaj Anubis 1977 <czesc>
Zrób jak pisze Franiu sprawy wojskowe zostaw psychologom, sam możesz nie dać rady,a co do picia to jak tylko będziesz chciał przestać to dasz radę, Pomyśl? przeżyłeś Irak,Afganistan , a alkohol da Ci radę ?,ja podchodzę do terapii drugi raz i jestem pełen nadziei Ze się uda trzeźwo żyć.

kajadda 

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Pon Gru 20, 2010 22:06   

Anubis1977 napisał/a:
Mam problem od 6 lat wróciłem z Iraku i Afganistanu mam przykre doświadczenia za sobą
poczytaj poniższe linki i poradź się psychologa. Pozdrawiam :-)

http://www.biomedical.pl/...o-ptsd-660.html
http://www.psychiatra.warszawa.pl/ptsd.php

Anubis1977 
staram się wytrzymać

Wysłany: Pon Gru 20, 2010 22:50   

Witam ponownie dzisiaj byłem prywatnie u psychologa leczenie zaczynam od 3 stycznia 29 mam jeszcze jedną wizytę a jutro z jakąś babką która jest odpowiedzialna za terapie także doktor przepisał mi jakiś lek o nazwie Xanax sr który jest odpowiedzialny za coś w mózgu że nie chce się pić. Także zobaczymy co i jak z tym lekiem a może ktoś juz go używał jeżeli tak to proszę napisać czy działa i czy warto pozdrowionka jeszcze raz dla wszystkich i trzymamy się wszyscy :)))))

kajadda 

Wysłany: Pon Gru 20, 2010 22:54   

Anubis1977 napisał/a:
doktor przepisał mi jakiś lek o nazwie Xanax
... to benzodiazepina baaaardzo uzależniająca.... wiem coś o tym... bądź ostrożny w jej stosowaniu... a tu masz link...
http://www.benzo.org.uk/polman/bzcha03.htm#t4

Tak trzymaj z psychologiem i terapią... będzie dobrze :-)

kukuś 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 00:36   

xanax !!!! :!:
Człowieku to ja z tego g..na przez rok czasu wychodziłam - wiele osób z tego forum może to potwierdzić . Dziwię się , że lekarz przepisał Tobie jedną z najsilniej działających i mocno uzależniających benzodiazepin . To nie prawda , że dzięki tej tablecie nie chce się pić alkoholu - BZDURA ! Xanax działa dokładnie na te same receptory w mózgu co alkohol i jeszcze silniej uzależnia !
Przeczytaj uważnie ulotkę - tam powinno być napisane , że przeciwskazaniem jest choroba alkoholowa i najlepiej udaj się do dobrego psychiatry , zanim zdecydujesz się cokolwiek łykać .

Mietek 
Mietek

Wysłany: Wto Gru 21, 2010 01:27   

kukuś napisał/a:
udaj się do dobrego psychiatry , zanim zdecydujesz się cokolwiek łykać .

Posłuchał bym się kukułki, ona wie co pisze :-|

aneczkaaa 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 07:17   

Anubis1977, oj spóźniona jestem....ale witam serdecznie na forum <czesc>

Anubis1977 napisał/a:
doktor przepisał mi jakiś lek o nazwie Xanax sr który jest odpowiedzialny za coś w mózgu że nie chce się pić

kajadda napisał/a:
... to benzodiazepina baaaardzo uzależniająca....

ciarki mi chodzą po plecach....to świadczy o tym jaka jest wiedza specjalistów na temat uzaleznień :-/ ....pakowanie go w drugie?? dla mnie paranoja :-(

Franiu 
Moderator

Wysłany: Wto Gru 21, 2010 07:27   

Ja dzięki Bogu nie bralem żadnego świnstwa,dane mi bylo wychodzić z choroby bez takich pomocników,

kajadda 

Wysłany: Wto Gru 21, 2010 16:25   

kukuś napisał/a:
To nie prawda , że dzięki tej tablecie nie chce się pić alkoholu - BZDURA !
... dzięki tej tabletce robisz sobie zamiennik... chce się pić... łykasz xanax... pragnienie jest mniejsze ale lek podziałał jak alkohol na te same receptory w mózgu... potem znowu chce się pić... łykasz xanax... itd... potem nie pijesz% ale jesteś lekomanem... :-(

Halinka 
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy
Wysłany: Śro Gru 22, 2010 17:36   

Witaj Anubis 1977 <czesc>

Nie wygłupiaj się z płatnymi lekarzami,( będziesz płacił i wymagał,żeby lekarz leczył Cię tak jak Ty chcesz) a w Polsce terapia uzależnienia alkoholowego jest bezpłatna i bardzo dobrze zorganizowana.
Wybierz się też na miting AA już dzisiaj lub jutro. Tego nie odkładaj.

Xanax - absolutnie nie, to świństwo jest mocno uzależniające.

Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM

kajadda 

Wysłany: Śro Gru 22, 2010 19:37   

Anubis1977, wejdź na poniższy link w naszej biblioteczce... pooglądaj filmy... jeśli nie musisz nie łykaj... przeciwskazaniem jest choroba alkoholowa... to jest tylko lek doraźny, przeciwlękowy łyka się go w "razie awarii" a uwierz mi kusi, szczególnie jak się ma dołek... mnie osobiście trudniej jest wyjść z uzależnienia tymi lekami... alkohol może dla mnie nie istnieć... a to świńswo nie... a już nie wspomnę o objawach abstynencyjnych - kac to przy tym pikuś... zastanów się... pozdrawiam serdecznie... 8-)

http://www.niepije.net/forum/viewtopic.php?t=706

greeneyes 

Wysłany: Śro Gru 22, 2010 19:51   

witam, wstydzisz się iść do państwowej poradni uzależnień? Tam są prawdziwi specjaliści, ja schowałam wstyd do kieszeni, poszłam spotkać się ze specjalistą i trzeźwieje, zdrowieje (a nie "tylko nie pije") pół roku i jestem po normalnej, państwowej terapii odwykowej, która odmieniła moje życie :) Pomyśl o tym i staraj się słuchać rad innych, ludzi, którzy wiedzą co to xanax (nie brałam żadnych leków) i którzy przeszli przez terapie w państwowych ośrodkach. W takich poradniach pomoc (bezpłatnie) może uzyskać Twoja żona. Ludzie spotkani ma drodze w mojej terapii są dla mnie bezcenni, życzę Ci podobnych doznań. Pozdrawiam!

Mietek 
Mietek

Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 17:17   

Anubis1977, a gdzież to Cię wcięło? :roll:

Wszystkiego trzeźwego i dobrego z okazji urodzin. <imieniy>
Daj jakiś znak, co u Ciebie <czesc>

Odpowiedz do tematu