To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Halinka i Heniu-nasze życie tu i teraz.

Mietek - Sob Lis 20, 2010 11:52

Halinka napisał/a:
Heniu od wczoraj w domu.

Cieszę się i zdrówka obojgu życzę :-)
Halinka napisał/a:
Mój kochany braciszek bardzo słaby

A z tego powodu i mnie smutno, niestety, jak już pisałem nie na wszystko mam wpływ i czasem z niezgodą zgadzać się przychodzi. Pozostaje jednak nadzieja, której życzę Wam jak najwięcej :->

dora - Sob Lis 20, 2010 11:54

Halinka napisał/a:
jestem bardzo smutna

Nikt i nic nie jest w stanie ukoic naszego bolu jaki czujemy w takiej sytuacji....
Cytat:
ale skupiam się na dniu dzisiejszym.

Bardzo dobrze Halinko robisz....Co ma byc ....to i tak bedzie :-( Najgorsze jest to czekanie...Ale moze okazac sie dobra wiadomoscia :lol:
Trzymaj sie <cmok>

Kasia777 - Sob Lis 20, 2010 23:25

Halinka trzymam za Ciebie i twoja sytuację kciuki <cmok>
kukuś - Nie Lis 21, 2010 01:35

Halinko kochana , przy Tobie Heniu to na pewno i sił i optymizmu nabierze . :-D
Nie mam pojęcia dlaczego trzeba aż dwóch podejść do jednej operacji , może jest to związane z umiejscowieniem - tak jak mówiłaś " głębiej " . Wypytaj o wszystko lekarzy , bo my się znać nie musimy , a oni informować rodziny powinni .

jarox48 - Nie Lis 21, 2010 10:18

HALINKO Tobie i HENIOWI
Duzo Pogody Ducha
wytrwalosci
i zdrowka

Pozdrawiam

Jarek alkoholik

Halinka - Nie Lis 21, 2010 10:56

kukuś napisał/a:
a oni informować rodziny powinni .

Właśnie z tą informacją jest tak, że lepiej nie mówić. Odpędzają się od rodzin jak od komarów i zbywają półsłówkami.
Skonsultowałam wstępnie z innym lekarzem i domyślam się więcej, ale nie będę pisać bo nie ma jeszcze wyników.
U nas dzisiaj piękne słoneczko i taki przyjemny dzień się zapowiada.

kajadda - Nie Lis 21, 2010 19:14

Halinka napisał/a:
Właśnie z tą informacją jest tak, że lepiej nie mówić. Odpędzają się od rodzin jak od komarów i zbywają półsłówkami.
... bo są bucami i tyle ... masz prawo ządać rzetelnych informacji o stanie zdrowia bo to Twoje zdrowie (w tym przypadku Henia) a nie ich a oni są od tego żeby leczyć taki wybrali zawód... nie są Bogami tylko ludźmi dla innych ludzi i nie daj się odpędzić bądź namolna aż Ci wszystko powiedzą :!: łaski nie robią naprawdę :-x Trzym się dzielnie <cmok>

ps. a z domysłami to różnie bywa... lepiej poczekać na realia

Halinka - Pon Lis 22, 2010 14:34

kajadda napisał/a:
nie daj się odpędzić bądź namolna aż Ci wszystko powiedzą

Ze mną im łatwo nie pójdzie, ja namolna i upierdliwa jestem jak mi na czymś zależy, a tutaj jeszcze mam prawo.

kukuś - Pon Lis 22, 2010 18:05

pamiętasz Halinko jaki namolny był porucznik Columbo :lol: Nie daj się i też taka bądż :-P
Felicja - Pon Lis 22, 2010 18:45

Halinko droga trzymaj się <cmok>
Halinka - Wto Lis 30, 2010 21:23

Witajcie!

Dzisiaj byliśmy z Heniem u lekarza z wynikami badań.
Jest rak z naciekami zapalnymi ale o małej złośliwości tz.G1. Wg. lekarza wytnie się resztę guza i powinno być dobrze.Jeżeli nic się nie zmieni to operacja zaplanowana jest na 12 stycznia przyszłego roku, a potem tylko kontrole.Nic nie musi być przyspieszane.

Odetchnęłam z ulgą, bo w całej chorobie to bardzo dobra informacja.
Heniu był zaskoczony u lekarza, ale powoli po rozmowie z dziećmi i przyjaciółmi zaczyna oswajać się z faktami. Skoro tyle osób mu mówi,że jest dobrze, to nie może być inaczej.

Cieszę się,że mogłam przekazać Wam wg.mnie dobre informacje.

Franiu - Wto Lis 30, 2010 21:39

Halinka,

Mójemu przyjacielowi ze wspólnoty w ubiegłym roku lekarze zdiagnozowali raka,dawali mu 10 % na przeżycie,poddał sie operacji,naświetleń,chemii ,zyje po dzis dzień,po ostatnich badaniach we wrześniu w Gliwicach konsylium stwierdziło że choroba zatrzymała się,zyje prawie dwa lata pomimo pierwszej opini lekarzy,tak że nie ma co martwić się na zapas,życzę Heniowi pogody ducha i wiary że będzie wszystko ok,
pozdrawiam.

Mietek - Wto Lis 30, 2010 21:56

Halinka napisał/a:
tyle osób mu mówi,że jest dobrze, to nie może być inaczej.

Ja też wierzę że będzie dobrze
Zdrówka dla obojga życzę 8-)

Felicja - Śro Gru 01, 2010 08:41

Cieszę się Halinko... i przytulam <mp3>
kukuś - Śro Gru 01, 2010 11:22

Halinka napisał/a:
Cieszę się,że mogłam przekazać Wam wg.mnie dobre informacje.

no pewnie , że dobre Halinko :-D Wytną resztę nieboraka i śladu po nim nie będzie .
A co do pózniejszych wizyt kontrolnych , to można się do nich przyzwyczaić . Najważniejsze żeby tylko pozytywnie myśleć , uśmiechać się do siebie i żyć <cmok> ( dla obojga )