Opowiedz nam swoją historie - Azull czyli nauka latania.
jacek78 - Sob Cze 21, 2014 21:23
azull napisał/a: | to jest 1641 dzień mojego nowego życia. |
No to nazbierało się tych dni już Gratuluje
azull - Nie Cze 22, 2014 11:18
Nom, thx dzis juz 1642... Na mitingu wczorajszym tez tym powiedziałem, bo kilka osób dziękowało SW za takie dokładne dni, wiec fun był mały . Normalnie zawsze mowie o tym , kiedy mam okrągłą rocznice, ale wczoraj zrobiwszy wyjątek. A dziś... znów nie pije , i za 5 min wsiadam no rowerek i smiiiiggggg przez, pola lasy gróy...
Pogody Ducha, Azull
Franiu - Nie Cze 22, 2014 18:58
GRATULACJE
eskimos - Pon Cze 23, 2014 08:48
azull napisał/a: | Nom, thx dzis juz 1642... |
Tak trzymaj i nie popuszczaj ( jak mawia pewien klasyk ;) )
azull - Pon Cze 23, 2014 10:47
1643.. dziękuję a tak btw to czy zna ktoś zwas link do tej strony, albo apsa, który sam z siebie odlicza trzeźwe dni? Nanooku, to już za tydzień z małym okładem...
pozdro A
Halinka - Pon Cze 30, 2014 14:35
No to masz 1700 trzeźwych dni
GRATULUJĘ
azull - Wto Lip 01, 2014 10:14
Nom, już w zapewne tak jest. Najważniejsze ze dziś nie pija, A drugie najważniejsze ze jutro o tej porze spotkam się w Warszawie z Nanookiem i pójdziemy razem na miting AA.
Pogody Ducha Azull
eskimos - Śro Lip 02, 2014 07:31
Grupa przygotowana ;) , sala posprzątana na ugoszczenie Azulla. Do zobaczenia.
azull - Śro Lip 02, 2014 22:40
Serdeczne dzięki za ugoszczenie i dobre słowo. Nie mogę doczekać się już następnego razu. Azull. 24h
azull - Nie Lip 13, 2014 12:31
Wczoraj mimo że zmęczony, mimo że mecz, mimo że goście w domu pojechałem na sobotni miting o 22. Tak mi to już weszło w nawyk, że czułem żal godząc się z myślą by sobie odpuścić. Dziś już doskonale wiem, że to fundament mojej trzeźwości. Była radość z powrotu koleżanki, po ponad rocznej przerwie uczęszczania na mitingi i prób powrotu do "picia kontrolowanego". Była radość z 3 rocznicy koleżanki, która po śmierci syna podjęła postanowienia zapicia się na śmierć i dzięki AA jest nadal z nami.. i było wiele innych radości o których już nie wspomnę... ale ta która jest największą to ta, że JA dziś nie piję.
Pogody Ducha dla wszystkich, mimo typowo "butelkowej " pogody za oknem
Azull
azull - Wto Lip 29, 2014 13:36
Od kilku dni jestem w domu tylko z Anatolem. Dawniej góry wszystkie byłem w stanie obrócić, ażeby pozostać w domu w samotności, by móc w spokoju "pracować". Jedynym minusem jest to, że odpadły wieczorne mitingi, bo dziecka samego w domu nie pozostawię. Wszyscy okoliczni znajomi powyjeżdżani na wakacje, a tym którzy pozostali dzieciaka raczej na zmarnowanie nie pozostawię. Dlatego wybieram się jutro o 12 na nowa grupę, Niby w tym samym miejscu gdzie chodzę w soboty o 22, ale grupa inna... nie wykluczone wcale jednak, że spotkam starych znajomych.
Każdego dnia dziękuję Bogu za to że pozwala mi na to, abym nie pił przez kolejne 24 godziny. Wiadomości, które dostaję o życiu dawnych znajomych i ich często tragicznej walce z alkoholem, utwierdzają mnie, w moim postanowieniu, że dziś nie piję. A jutro będzie mój 1680 dzień nowego życia...
Pogody Ducha na kolejne 24H i pogody za oknem pełnej słońca na resztę lata życzy
Azull
azull - Pon Sie 04, 2014 10:11
Za oknem pada deszcz, taki ciepły letni przyjemny. W sumie już w weekend zaczęło popadywać, ale parno i duszno było, dziś jest rześko. Anatol i ja byliśmy na biwaku. Spaliśmy pod namiotem. Nad ranem zaczęło padać i grzmieć. Przenieśliśmy się do domu znajomych, kiedy namiot zaczął przeciekać, bo to taki lekki namiocik jest bez topika, ale zabawy było co niemiara. I wszystko za sprawą tak prozaicznej historii pt. dziś nie piję. A w środę idę na nową grupę, którą nazywam westernowo.. W samo południe )))
Pogody Ducha Azull
Halinka - Śro Sie 06, 2014 11:44
azull napisał/a: | I wszystko za sprawą tak prozaicznej historii pt. dziś nie piję. |
Znowu nie taka prozaiczna, włożyłeś w nią sporo swojej pracy, a to są dobre tego owoce.
azull - Wto Sie 12, 2014 11:32
Kod: | Słynny hollywoodzki aktor Robin Williams został znaleziony martwy w poniedziałek w swym domu w północnej Kalifornii - poinformowała amerykańska policja. Gwiazdor najprawdopodobniej popełnił samobójstwo.
Policja otrzymała wezwanie około południa. W chwili przyjazdu Robin Williams już był nieprzytomny i nie oddychał - zakomunikował koroner.
Williams miał 63 lata. Najsłynniejsze filmy, w których wystąpił to "Good Morning, Vietnam", "Stowarzyszenie umarłych poetów", "Fisher King", "Pani Doubtfire" i "Buntownik z wyboru".
Odgrywane przez niego postacie charakteryzowała głębia emocji i wyrazistość, doceniane zarówno przez widzów, jak i krytyków. W 1997 roku za drugoplanową rolę psychoterapeuty w dramacie "Buntownik z wyboru" otrzymał Oscara. Zdobył cztery Złote Globy, m.in. wcielając się w ekscentrycznego Parry'ego w "Fisher King". Był też laureatem wielu innych nagród filmowych.
Urodził się w 1951 roku w Chicago. Na scenie występował od szkoły średniej, a talent zapewnił mu miejsce w prestiżowej nowojorskiej akademii aktorskiej Juilliard School. Jeden z profesorów zachęcił go do wprawiania się w rolach komediowych.
Amerykańska publiczność miała okazję poznać go w serialu "Mork and Mindy" z lat 70. XX wieku. Od lat 80. zaczął pojawiać się na wielkim ekranie; sławę przyniosły mu role prezentera radiowego w "Good Morning, Vietnam" z 1987 roku i nauczyciela ze "Stowarzyszenia umarłych poetów" z 1989 roku.
Oprócz kina i telewizji regularnie występował w stand-upach.
[b]
Od wielu lat walczył z alkoholizmem, uzależnieniem od narkotyków i głęboką depresją[/b]
|
[´][´][´]
Choroba nie wybiera... cholerna szkoda...
Jak to dobrze że ja dziś nie piję... jutro miting... w samo południe.
PS. cytat za wp.pl, skróty i podkreślenia moje
azull - Śro Sie 27, 2014 18:09
Dziś kolejny owocny miting "w samo południe". Przed mitingiem odbyłem długą rozmowę tel. z przyjacielem mieszkającym w Warszawie. Dowiedziałem się , od niego o śmierci naszego wspólnego dobrego znajomego z tzw. branży, zaćpał się popijając dragi wódką.... 53 lata , tyle pożył [´] [´] [´]
Jak to dobrze że ja dziś nie piję, czego wszystkim tu obecnym również życzę
Pogody Ducha Azull
|
|
|