To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Jestem i żyję

Halinka - Nie Cze 10, 2012 19:26

Mariusz napisał/a:
No i palę elektryka, daje się spokojne z tym żyć :-)

To gratuluję <czesc>

Mariusz - Pią Cze 15, 2012 15:10

Nie wspomniałem chyba wcześniej, z klubu się wypisałem i już nigdy do żadnego się nie zapiszę. Wolę trzeźwieć bez tej durnej przynależności... i fikcji którą tworzą.
AA i terapia wystarczy, a na pewno nie dobija mnie w żaden sposób.
Co niektórym mogę zazdrościć sponsorów, kroków itp. u nas tego nie ma i nie będzie chyba nigdy.
Tak chyba się dzieje gdy w kółko przychodzą Ci sami ludzie z tymi samymi "problemami" i nie widzą potrzeby zmian, bo to co stare i sprawdzone jest dobre.
Może i tak, ale gdzieś chyba zostało zagubione po drodze całe przesłanie AA, albo ja zacząłem szukać światła po niewłaściwej stronie księżyca ;-)

Mimo to jest Ok. <czesc>

Franiu - Pią Cze 15, 2012 18:11

Cytat:
Co niektórym mogę zazdrościć sponsorów, kroków itp. u nas tego nie ma i nie będzie chyba nigdy.

Można rozejrzeć sie dookoła,zebrać trzech lub czterech ludzików i w grupie sami możecie popracować na Krokach,przecież tak działa na programie Strzyżyna,przemyśl.Ja mam materiały więc nie ma problema. <czesc>

Franiu - Pią Cze 15, 2012 18:12

Mariusz,

Służę Ci pomocą jeśli tylko zechcesz.

dora - Pią Cze 15, 2012 18:20

Mariusz napisał/a:
albo ja zacząłem szukać światła po niewłaściwej stronie księżyca ;-)

Jestem pewna, ze jestes po dobrej stronie :lol:

Mariusz - Pią Cze 15, 2012 18:50

Franiu, na pewno się odezwę na PW, teraz muszę zawieść żonkę do sklepu.
Dorcia, też mi się tak zdaje, ale różnie to bywa ;-)

<czesc>

Halinka - Pią Cze 15, 2012 20:48

Mariusz napisał/a:
z klubu się wypisałem i już nigdy do żadnego się nie zapiszę.

O jakim klubie piszesz?

jacek78 - Pią Cze 15, 2012 21:38

Mariusz napisał/a:
AA i terapia wystarczy, a na pewno nie dobija mnie w żaden sposób.

tak jest i u mnie ;-)
Mariusz napisał/a:
Tak chyba się dzieje gdy w kółko przychodzą Ci sami ludzie z tymi samymi "problemami" i nie widzą potrzeby zmian, bo to co stare i sprawdzone jest dobre.

U Nas na grupie też jest podobnie.Raz na jakiś czas sie zdarzy że przyjdzie ktoś nowy ale po jakimś czasie(na następny miting :-/ ) już znika.Także też niema zmian jakiś w grupie.
Dlatego większą uwagę i zawsze tam jestem, to miting w Kobierzynie na Feniksie.Tam co chwile jest ktoś nowy(odwyk,detoks) i wiele ludzi.Tam właśnie bardzo lubię być.
Mało sie oddzywam , bo wole słuchac(co nie znaczy że wogóle nie mówię :-P ).Z tych mitingów wyniosłem już bardzo dużo.
Najbardziej cenie sobie to, że tam jest jedność we wpólnocie.Tam każdy alkoholik jest taki sam.Niema podziałów i każdy na początku mitingu zgłasza się że może być sponsorem.Tam zawsze jest praca na literaturze.Także tam jest super
pozdrawiam <czesc>

Mariusz - Pią Cze 15, 2012 23:00

Halinka napisał/a:
O jakim klubie piszesz?

Klub abstynencyjny, nie chodzi o grupę.

Jacek, no to masz dobrze, u nas w pobliżu jedna wielka lipa, ale trzeźwieć się da :-)
Pewnie i ja gdzieś w Łodzi bym znalazł, ale trochę daleko, a z czasem u mnie nie najlepiej.

guciu - Sob Cze 16, 2012 08:41

Mariusz napisał/a:
Pewnie i ja gdzieś w Łodzi bym znalazł

... znalazłbyś ... znalazł ;-) ...

... Mariusz ... takie pytanie mam ... a skąd Tyś jest Przyjacielu ? ... jeśli to nie tajemnica oczywiście ...

... pozdrawiam ... Gutek ...

Mariusz - Sob Cze 16, 2012 13:31

guciu napisał/a:
... Mariusz ... takie pytanie mam ... a skąd Tyś jest Przyjacielu ? ... jeśli to nie tajemnica oczywiście ...

Tajemnica, ale Tobie mogę wyjawić z Brzezin :-)

guciu - Sob Cze 16, 2012 17:55

Mariusz napisał/a:
z Brzezin

... Olechów - Janów ... jakby co ;-) ...

Halinka - Sob Cze 16, 2012 21:14

Mariusz napisał/a:
Co niektórym mogę zazdrościć sponsorów

Wg. mnie masz sponsora na wyciągnięcie ręki :lol: , wystarczy pogłówkować :-P

jasio świstak - Sob Cze 16, 2012 23:26

Mariusz iż miałem wcześniej miałem zapytać
Jesteś fanem Pilipiuka

Mariusz - Sob Cze 16, 2012 23:31

Cytat:
Jesteś fanem Pilipiuka

Nie, nie jestem, miałem kiedyś z Nim można by rzec, malutką wymianę zdań na pewnym forum dla pisarzy, ale wtedy jeszcze nie byłem trzeźwym człowiekiem.