To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Azull czyli nauka latania.

Halinka - Wto Sty 29, 2013 21:00

hewciu napisał/a:
Jestem właśnie w Iranie. Siedzę w hotelu czekając na helikopter.

A jak Ty się tam zawieruszyłeś :shock:

azull - Śro Sty 30, 2013 10:10

hewciu napisał/a:
jakie fajne góry.... :lol:

No ba, góry pikne są i basta! Tak wygladały dziś o poranku z mojego okna:

A tak z web kamery na samym szczycie, gdzie zaczyna się moja trasa zjazdowa

Mając te widoki w głowie przez resztę roku, łatwiej jest mi trzeżwieć. I jest mi z tym bardzo dobrze.

Pozdrawiam Azull

Julka - Śro Sty 30, 2013 11:12

azull napisał/a:
góry pikne są i basta!

Oj, pikne, pikne. Fajne zdjęcia!
Mnie też pomaga "góroterapia" w zdrowieniu, stosuję ją.

bacha - Śro Sty 30, 2013 19:59

Łałłłł..........az mie w głowie zakreciło !
Góry są piekne dla mnie ,ale tylko z wyobrazni,nigdy w górach nie byłam,bardzo chciała bym byc :-( .Moze kiedys spełnie sobie to marzenie.
Powodzenia Azul <czesc>
I pozdrów tam te góry od Warmi i Mazur <mp3>

Wesus - Śro Sty 30, 2013 20:40

Piękne widoki Azull! Też niebawem wybieram się w górki, tyle że inne
azull - Czw Sty 31, 2013 22:38

Wesus napisał/a:
Też niebawem wybieram się w górki, tyle że inne

Wiesiu, to powodzenia, wszystkie górki dla mnie piękne są... W tych tu jak widać na załączonym obrazku dziś było bosko... Niestety, jutro już ostatni dzień turnusu i pożegnanie z ośnieżonymi pięknie stokami... w sobotę do domciu..a w poniedziałek miting o 20... A dziś nie piję... a dziś na stoku było właśnie tak:

Azull 24H

Halinka - Pią Lut 01, 2013 12:01

Śpiewasz, czy wołasz - Ratunku!!!!!!!!!!!!, a może jak nasz Prezydent ho.ho,ho <smiech>
Wesus - Pią Lut 01, 2013 14:58

Zgadzam się, wszystkie góry są piękne. Z racji, że nie jestem narciarzem preferuje takie, gdzie da się na rowerze jeździć :mrgreen:

azull - Sob Lut 09, 2013 13:16

Halinka napisał/a:
Śpiewasz, czy wołasz - Ratunku!!!!!!!!!!!!

Halinko!

Świeże górskie powietrze łapię w płuca zachłannie. Musi mi wystarczyć na kolejny rok... bo po tegorocznej narciarskiej eskapadzie, pozostały już tylko wspomnienia. Był to czas wspaniały. Pełen wyciszenia i odpoczynku. Drogę powrotną przebyliśmy bez sprawnych wycieraczek w samochodzie. Na stacji benzynowej ws okolicy Monahium, zapragnąłem umyć szyby bo zasyfiałe były. Chwila nieuwagi, i szczotka do mycia szyb, prowadzona moją ręką spowodowała iż wycieraczki umarły. Harcerskim sposobem zawiązałem długie sznurowadła wokół wycieraczek, aby móc za nie pociągać przez uchylone okna... i tak przez całą noc. Bo jechaliśmy nocą, jako że Anatol za dnia w żaden sposób w samochodzie wysiedzieć w stanie nie jest dłużej niż 20 min..

W środę byłem na mitingu w mojej nowej grupie, a dziś jeśli nie zasnę o zmierzchu w bujanym fotelu, to zamiar mam pojechać do mojej sobotniej grupy o 22 .. i tak to się fajnie trzeźwieje...

Pozdrowienia dla wszystkich czytaczy i pisaczy, Azull 24H

Halinka - Sob Lut 09, 2013 14:53

azull napisał/a:
sposobem zawiązałem długie sznurowadła wokół wycieraczek, aby móc za nie pociągać przez uchylone okna... i tak przez całą noc.

Nie ma to jak harcerskie sposoby, też jeszcze pamiętam niektóre :-P

hewciu - Wto Lut 12, 2013 07:17

A nie lepiej bylo bezpieczniki kupic i wymienic he? silniczka raczej nie przepaliles :mrgreen:

Halinko sorry,ze tak pozno ale jak to zawsze ze mna za chlebem wedruje. Akurat teraz platforma w Iranie.....

Pozdrowionka trzezwe!

azull - Wto Lut 12, 2013 13:45

Cytat:

A nie lepiej bylo bezpieczniki kupic i wymienic he? silniczka raczej nie przepaliles

Druhu, to było uszkodzenie mechaniczne, silniczek normalnie gadał pod maską, natomiast wycieraczki ni chuhu... coś tam cicho trzasło i po zawodach a dobrać się do wnętrza po ciemku i w deszczu na poboczu autobany... no wiesz... wybrałem sznurowadła, tak jak dzisiaj wybieram trzeźwość! Pozdrawiam serdecznie

A

jacek78 - Czw Lut 14, 2013 00:25

azull napisał/a:
wybrałem sznurowadła, tak jak dzisiaj wybieram trzeźwość

To dobry wybór ;-) <czesc>

azull - Czw Lut 21, 2013 13:51

Wczorajszy dzień był bardzo udany. W pracy spokój. Siedzę sam i nikt mi głowy nie zawraca. Mogę nawet przez pół dnia w nosie dłubać i myśleć o Wiśle i Przemyśle.. ale robotę i tak robię, to co dobre, że nie muszę się rozpraszać i wysłuchiwać, ani zabierać zdania w kwestii pozostałych współpracownikach. Po robocie, zafundowałem sobie trening siłowy, dwa razy po godzinie. Super było, aczkolwiek wieczorem czułem się jakby mnie ktoś bejzbolem po traktował. Po treningu pojechałem na miting, do swojej starej grupy, dawno tam nie byłem, więc miło było posłuchać starych kolegów ponownie. Z moim kolegą Nielsem z sobotniej grupy, planujemy taki mały maraton w piątek 8 marca. Trzy mitingi w trzech różnych miejscach.. to będzie taka nasza nowa świecka tradycja...i pomyśleć, że kiedyś Dzień Kobiet obchodziłem w zupełnie inny tradycyjny sposób.. niekoniecznie ku uciesze wszystkich moich kobiet...

pozdrawiam życząc trzeźwego dnia

Azul 24H

Halinka - Czw Lut 21, 2013 14:44

azull napisał/a:
.i pomyśleć, że kiedyś Dzień Kobiet obchodziłem dawniej w zupełnie inny tradycyjny sposób..

Ja przyznaję się bez bicia, że z nostalgią wspominam dawne świętowanie tego dnia <mp3>