To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - MOJA DROGA DO TRZEŹWOŚCI

dora - Czw Lis 29, 2012 10:51

Franiu

pozdrawiam <cmok>

Franiu - Pią Sty 11, 2013 22:02

Witam Was
dawno nic nie pisałem bo i nie ma co pisać.Najważniejsze że nie piję,siedzę w domu jestem na zasłużonej emeryturce,sam szef Franiu podpisał mi podanie a ja zaakceptowałem,Julka rośnie już ma 22 miesiące,coraz więcej mówi po swojemu dzieciaki już mieszkają w swoich domkach z czego i ja się cieszę bo obiecałem im pomóc i słowa dotrzymałem.w Lutym wybieram się z Małgosią na Warsztaty Tradycji na SW.Annie,miejsca już zarezerwowałem.Zdrówko jak na razie dopisuje a od wczoraj palę E/papierosa może uda się rzucić ten nałóg.
pozdrawiam.

Halinka - Sob Sty 12, 2013 14:24

Cytat:
a od wczoraj palę E/papierosa może uda się rzucić ten nałóg.

Jestem pewna ,że się uda. Był kiedyś u nas z wizytą kolega, który pali e-papierosa od listopada i mówi, że to wspaniałe urządzenie.
Jeszcze listopadzie podpalał zwykłe papierosy, ale od grudnia jest tylko na e-papierosie i mówi,że mu wystarcza. Taki papieros też kosztuje, ale zdecydowanie mniej.
Mówi też,że teraz to taka frajda, że może siedzieć w jednym pokoju z żoną i dziećmi i palić spokojnie, bo nie ma śmierdzącego dymu i odzyskał wreszcie węch :lol:

jacek78 - Sob Sty 12, 2013 15:36

Franiu napisał/a:
dawno nic nie pisałem bo i nie ma co pisać.Najważniejsze że nie piję,siedzę w domu jestem na zasłużonej emeryturce,

Jak nie masz co pisać :shock: A że nie pijesz.Że na emeryturce już ju jesteś.To jest mało ważne :roll: :mrgreen:
Franiu napisał/a:
Julka rośnie już ma 22 miesiące

To teraz bedziesz miał zajecie.Julka będzie miała z dziadkiem jak w raju :mrgreen:
Franiu napisał/a:
Zdrówko jak na razie dopisuje a od wczoraj palę E/papierosa może uda się rzucić ten nałóg.

Ja narazie palę skręty i może też kiedyś będe chciał rzucić.Zastanawiam sie właśnie nad tym e-papierosem.Może by mi to wtsraczyło :roll:
pozdrawiam <czesc>

Halinka - Sob Sty 12, 2013 18:49

jacek78 napisał/a:
.Zastanawiam sie właśnie nad tym e-papierosem.Może by mi to wtsraczyło :roll:

Ty się Jacek przestań zastanawiać, tylko rzucaj. :-P

Halinka - Wto Sty 15, 2013 14:39

Franiu, jak idzie palenie e-papierosa?
Franiu - Śro Sty 16, 2013 06:56

Halinka napisał/a:
Franiu, jak idzie palenie e-papierosa?

jak na razie idzie dobrze,są postępy bo zmniejszyłem ilość wypalanych papierosów,1 paczka wystarcza na dwa dni mam nadzieję że z każdym dniem ta ilość wypalanych papierosów się będzie zmniejszać.Jestem dobrej myśli.
pozdrawiam.

Halinka - Śro Sty 16, 2013 14:36

Franiu napisał/a:
jak na razie idzie dobrze,są postępy

To cudnie :lol: ,
Widzę, że nie możesz dospać, wstajesz w środku nocy, mimo,że już nie pracujesz :shock:

jacek78 - Śro Sty 16, 2013 14:53

Franiu napisał/a:
1 paczka wystarcza na dwa dni mam nadzieję że z każdym dniem ta ilość wypalanych papierosów się będzie zmniejszać.

To sukces jak jedna paczka wystarcza na 2 dni <czesc> Tylko żeby sie nie zwiększała, bo teraz bez pracy już jesteś, to zajecia będzie mniej :-/ Ale życzę aby się udało <czesc>

Franiu - Śro Sty 16, 2013 15:04

Halinka napisał/a:
Widzę, że nie możesz dospać, wstajesz w środku nocy, mimo,że już nie pracujesz

Halinko,tyle lat pracy na pierwszą zmianę więc organizm się przyzwyczaił,nawet w niedzielę nie mogę pospać dłużnej.Jak pracowałem na nockę to po nocce 4-5 godzin snu i mi wysterczało.

jacek78 napisał/a:
Tylko żeby sie nie zwiększała, bo teraz bez pracy już jesteś,

Tego to i ja Jacku nie wiem jak będzie dalej. <czesc>

jacek78 - Śro Sty 16, 2013 21:41

Franiu napisał/a:
Tego to i ja Jacku nie wiem jak będzie dalej

Zawsze jakieś tam zajęcie sobie znajdziesz ;-) Także bedzie dobrze <czesc>

dora - Nie Sty 20, 2013 17:20

Franiu napisał/a:
od wczoraj palę E/papierosa

A ja od pol roku :-P I nawet mnie nie ciagnie do ''normalnych'' przestalam z dnia na dzien po 35 latach palenia . Tobie tez sie uda :lol: Najpierw mocniejsze liguidy pozniej coraz slabsze az do 0 i ...wolni od nalogu...hura :mrgreen:

jacek78 - Nie Sty 20, 2013 23:05

dora napisał/a:
I nawet mnie nie ciagnie do ''normalnych'' przestalam z dnia na dzien po 35 latach palenia .

E to jeszcze z 15 moge palić :mrgreen: Żartuje oczywiscie.Jakbym nie miał dostępu do taniego tytoniu(muszę sam robic skręty.paczka mi wychodzi po 2 zł) to nie wiem czy bym nie zaszył sie gdzies w szpitalu na 2 tygodnie, gdzie nie można palić i bym odczekał.Może mi by się udało.Nie zapłaciłbym 12 zł za papierosy bo musiałbym przeznaczać z 500-600 zł na fajki :evil:

Halinka - Pon Sty 21, 2013 13:24

[quote="jacek78"]Jakbym nie miał dostępu do taniego tytoniu(muszę sam robic skręty.paczka mi wychodzi po 2 zł)[/quote
A nie pomyślałeś, że nic nie dbasz o swoje zdrowie, bo taki tani tytoń to pewnie same śmieci. Skąd wiesz czym się trujesz?

jacek78 - Pon Sty 21, 2013 14:02

Halinka napisał/a:
A nie pomyślałeś, że nic nie dbasz o swoje zdrowie, bo taki tani tytoń to pewnie same śmieci. Skąd wiesz czym się trujesz?

Tyle wiem, że tytoniem i nawet dobry jest :mrgreen: Napewno nie z tych po 60 zł, czyli lisci z drzewa.Raz tak zamówiłem to wyrzuciłem odrazu do kosza ;-)