Opowiedz nam swoją historie - Złego dobre początki .
Felicja - Nie Lip 03, 2011 16:38
Eliza napisał/a: | ostatnio czuje się ze wszystkim źle ,ciągle coś mi przeszkadza ,drażni mam wrażenie ze wszystkim innym przychodzi to wszystko łatwiej, tylko ja nie umiem się odnaleźć ,ciągle szukam dziury w całym ,jestem niezadowolona z siebie brak mi optymistycznego spojrzenia na siebie ,moja terapeutka twierdzi że wyrastam ze starej skóry i szukam czegoś lepszego , ja natomiast niczego takiego nie czuję ,wiem jedno dokucza mi samotność i tęsknota za moim alkoholikiem,ale postawiłam pewne granice i nie zrezygnuje z nich zdaje sobie sprawę z tego że na-pewno nie chcę powrotu do tego co było . |
Każdy ma swoje przejścia, dla każdego inny kawałek jest trudny, często o tym wcale nie mówi, zostaw innych skup się tylko na sobie, to jest Twoje, bardzo cenne, a dla Ciebie najważniejsze, jedyne "takie Twoje" na całym świecie....
Nasuwa mi się pytanie tęsknisz za czym? Za człowiekiem? Za uzależnionym? Za Twoją poprzednią pozycją w tym związku? Ja kolejno, co pewien czas żegnałam się - smutek i płacz po kilka dni - z każdym kawałkiem poprzedniego życia. To było trudne, ale jak już się pożegnałam to szłam dalej, zdobywałam dla siebie nowy kawałek siebie prawdziwej....
Cieplutko pozdrawiam
Eliza - Pon Lip 04, 2011 22:14
Felicja napisał/a: | Nasuwa mi się pytanie tęsknisz za czym? Za człowiekiem? Za uzależnionym? Za Twoją poprzednią pozycją w tym związku? Ja kolejno, co pewien czas żegnałam się - smutek i płacz po kilka dni - z każdym kawałkiem poprzedniego życia. |
To dobre pytanie Felcjo myślę ze ja po prostu wyrosłam z tego starego układu (przez Al-anon i terapie ) może trochę przesadziłam z pracą nad sobą -za szybko,za wiele ,ciągle miałam wrażenie ze mam mało czasu i z tąd ten kryzys -zwłaszcza że widzę jak muj alko próbuje mnie wkręcać do powrotu do starego układu ,a ja stawiam weto.
Dziś jestem zbyt zmęczona czas odpuścić będzie czas jutro -dzięki za słowa wsparcia.
obiecałam sobie odpoczynek.
Mietek - Pon Lip 04, 2011 23:48
Eliza napisał/a: | obiecałam sobie odpoczynek. |
Miłego i spokojnego odpoczynku zatem
Ewi - Wto Lip 12, 2011 01:40
Witaj. Twoja historia jest podobna trochę do mojej. Dwa tygodnie temu zostawiłam mojego pijącego Kamyczka i ...... i właśnie, nie potrafię się odnaleźć. Jedno wiem - nigdy już nie wrócę do tamtego układu. Moje życie jest dla mnie zbyt cenne.
Elizo, ja też uważam że powinnaś odpocząć. Może po prostu gdzieś wyjechać? Lato, słońce i przyroda bardzo wyciszają. Pozdrawiam cieplutko.
Eliza - Wto Lip 12, 2011 17:04
Ewi napisał/a: | Dwa tygodnie temu zostawiłam mojego pijącego Kamyczka i ...... i właśnie, nie potrafię się odnaleźć. Jedno wiem - nigdy już nie wrócę do tamtego układu. Moje życie jest dla mnie zbyt cenne. |
Skąd ja to znam takie decyzje dla nas nigdy nie są proste zwłaszcza że decydujemy się na związki mając jakieś życiowe doświadczenie ja osobiście długo zadawałam sobie pytanie -dlaczego nie zauważyłam tego wcześniej ? Dziś już tego nie robię .
Dzięki mitingom i terapii zmieniło się moje podejście do tej choroby . tak naprawdę dopiero teraz zaczynam rozpoznawać moje chore zachowania.
Co do odpoczynku wyjazd narzazie jest niemożliwy ,ale spasowałam z obowiązkami ,a właściwie zwolniłam tępo więcej czasu poświęcam na "lenistwo" np. spacer czy wyjście na jakąś plenerową imprezę .
Halinka - Wto Lip 12, 2011 21:16
Eliza napisał/a: | więcej czasu poświęcam na "lenistwo" np. spacer czy wyjście na jakąś plenerową imprezę . |
Grzeczna dziewczyna, słucha rad "starszych"
Eliza - Śro Lip 13, 2011 17:27
Halinka napisał/a: | Grzeczna dziewczyna, słucha rad "starszych" |
tylko co to będzie jak się za bardzo rozleniwię ,za oknem słonko a od jutra zaczyna się prawdziwa uczta dla ucha blues-festiwal ,zapowiada się cudowny czas -właśnie dzwoniła córcia -przyjeżdża na kilka dni.
Po dzisiejszym paskudnym poranku w pracy takie obiecujące popołudnie. mój służbowy sprzęt się rozjechał właśnie rano dostarczono mi naprawionego kompa ,ucieszyłam się bo po tygodniu pracy na tym czymś "zastępczym " miałam nadzieję na nadrobienie zaległości . po godzinie pracy mój naprawiony kąpik rozjechał się totalnie,rozdrażniło mnie to ,ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło -wezwałam serwis do kompa,a sama wzięłam urlop do końca tygodnia -teraz dopiero poleniuchuje.
Mietek - Śro Lip 13, 2011 21:34
Eliza napisał/a: | wzięłam urlop do końca tygodnia -teraz dopiero poleniuchuje. |
Taka to pożyje .
Ja chyba niedługo już zapomnę co słowo urlop oznacza .
Pozdrawiam
Eliza - Czw Lip 14, 2011 08:41
Mietek napisał/a: | Ja chyba niedługo już zapomnę co słowo urlop oznacza . |
To może czas na krótkie wagary ?
Ja już od kilkunastu lat nie miałam normalnego urlopu (2 tygodnie) mogę tylko pomarzyć o wyjeździe na wczasy ,albo dłuższy wypoczynek .Zostają tylko rwane tygodniówki dobre i to . a to co naprawdę pozwala mi odpocząć mam pod bokiem -lasy i jeziora mam na miejscu wystarczy 20 minutowa podróż.
Felicja - Pią Wrz 02, 2011 21:20
Długo się nie odzywasz, co słychać?
Eliza - Sob Wrz 03, 2011 21:02
postanowiłam zrobić sobie wagary , zero internetu zero niepotrzebnych zmartwień , nawet jeśli nie mam urlopu to zawsze mogę gdzieś wyskoczyć po pracy znalazłam też sposób na wyładowanie zbędnej energii coś nowego coś czego dotąd nie robiłam wystarczy godzina ganiania za piłką tenisową po korcie i sen jak u dziecka. Dodatkowo długie spacery po lesie i nad wodą ,wreszcie udało mi się złapać odrobinę dystansu do siebie samej .
Pozdrawiam wszystkich .
Mariusz - Nie Wrz 04, 2011 08:17
Eliza napisał/a: | wreszcie udało mi się złapać odrobinę dystansu do siebie samej |
To bardzo ważne, a wiem, bo cały czas nad tym pracuję
Las i woda zawsze mnie kręciły, ale doba ostatnio jest jakby za krótka.
Fajnie masz, ja jeszcze trochę i chyba też będę mógł trochę odpocząć i pobiegać nad wodą ze spiningiem.
Pozdrawiam Mariusz a.
kajadda - Nie Wrz 04, 2011 08:54
Eliza napisał/a: | wystarczy godzina ganiania za piłką tenisową po korcie i sen jak u dziecka. | ... ganiasz sobie ot tak, a ona ucieka?
Eliza napisał/a: | wreszcie udało mi się złapać odrobinę dystansu do siebie samej . | ... gratuluję
Eliza - Nie Wrz 04, 2011 16:28
Mariusz napisał/a: | Fajnie masz, ja jeszcze trochę i chyba też będę mógł trochę odpocząć i pobiegać nad wodą ze spiningiem.
|
To prawda i dlatego tu mieszkam bez tego życie było by szare.
Eliza - Nie Wrz 04, 2011 16:34
Cytat: | ... ganiasz sobie ot tak, a ona ucieka? |
Jest jeszcze lepiej ,ja ganiam z rakietą za piłką ,a komary za mną i tak kto co pierwszy dopadnie szkoda że komary są za małe do rakiety gdyby nie to zawsze byłabym góra ,a tak to jak się zdarzy- kto pierwszy ten lepszy .
|
|
|