To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Jestem tu nowa/nowy - WITAM

aneczkaaa - Czw Lis 11, 2010 18:46

Franciszek napisał/a:
Mnie równiez przykro ale nie mam wpływu na innych ludzi,

Na innych ludzi nie masz wpływu. Są jacy są. Ale masz wpływ na to czy taki człowiek będzie blisko Ciebie... Przecież sam sobie wybierasz przyjaciół, znajomych itd.

Ja nie atakuję i nie neguję tego, że tacy są i mają prawo być.... Ja po prostu takimi ludźmi staram się nie otaczać... :-/

Franiu - Czw Lis 11, 2010 18:50

aneczkaaa,

Zle mnie odbierasz,ja cały czas nawiązuje do grupy aowskiej,

moze juz nie piszmy na ten temat u Asi

aneczkaaa - Czw Lis 11, 2010 18:55

Franciszek napisał/a:
Zle mnie odbierasz,ja cały czas nawiązuje do grupy aowskiej,

Aha , a ja piszę ogólnie.... oki z tematem znikamy :-P

Halinka - Pią Lis 12, 2010 17:15

Mietek napisał/a:

na mityng przychodzą różni ludzie, różnie też każdy załapuje o co w tym wszystkim chodzi. Niektórzy po parę lat dochodzą do tego, że mityng to trzeźwienie a nie zbieranie wiadomości do plotek.
Tym już dawno przestałem się przejmować.

To trudne, ale można nauczyć się właśnie takiej postawy.
U nas w zimie przychodzi czasem 5-6 osób i nie mogę wybrzydzać,że chodzi ten czy inny, bo jedynym wyborem jest ewentualnie nie chodzić, a to grupa jest mnie bardziej potrzebna niż ja grupie.
Do wszystkiego powolutku dorastamy , zmieniają się nasze priorytety i tak jest dobrze.

jacek78 - Pią Lis 12, 2010 21:21

Mietek napisał/a:

na mityng przychodzą różni ludzie, różnie też każdy załapuje o co w tym wszystkim chodzi. Niektórzy po parę lat dochodzą do tego, że mityng to trzeźwienie a nie zbieranie wiadomości do plotek.
Tym już dawno przestałem się przejmować.

Zgodze się, bo nieraz widziałem.Ale powiem szczerze że rzadko.Przynajmniej na swojej grupie i na grupie w Kobierzynie, nie dostrzegłem tego, aby było plotkowanie ;-) A chodze już 10 lat i nie spotkałem się z tym
Natomiast na Al-anon tak.I to wiele razy już tego doswiadczyłem.Jak zauważałem że jest gadanie bez sensu, to wychodziłem.Po co mam słuchac kobiecych spraw :roll:

asia 0605 - Pią Lis 12, 2010 23:25

Dzięki chyba pomogło a na pewno dało do myślenia
jacek78 - Pią Lis 12, 2010 23:29

asia 0605 napisał/a:
Dzięki chyba pomogło a na pewno dało do myślenia

Jakie wnioski Asiu :roll: :?:
pozdrawiam <czesc>

Franiu - Wto Lis 16, 2010 09:51

asia 0605,

Cosik zaniedbujesz forum,

asia 0605 - Czw Lis 18, 2010 19:18

Witam <czesc>
A niech gadają ... co mnie to obchodzi sama nie bardzo wiem dlaczego mnie to wkurzyło.
A tak po zatym to ostatnio czuje się świetnie , co jakiś czas odkrywam w sobie coś nowego miłe uczucie
Od PONIEDZIAŁKU ZACZYNAM SZKOLENIE - więc znikne na miesiąc ale będę zaglądać jak tylko czas pozwoli :?: ;-)

jarox48 - Czw Lis 18, 2010 19:35

Witaj ASIU <czesc>

Milo Cie widziec.......fajnie ze u Ciebie wszystko OK........

Pozdrawiam

Jarek alkoholik

Franiu - Czw Lis 18, 2010 20:47

asia 0605 napisał/a:
A niech gadają ... co mnie to obchodzi sama nie bardzo wiem dlaczego mnie to wkurzyło.

Kiedy byłem na terapi mój terapeuta powiedzial takie oto słowa,jesli denerwuje Cie coś u drugiego czlowieka,poszukaj tego w sobie,z doswiadczeń przekonalem się że mądre są te slowa.