To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Alkoholizm prawdziwy cd.....

Blond - Wto Kwi 13, 2010 14:51

Od dawna zastanawialam sie, dlaczego dziewczyny czy te mlodsze czy te starsze trafiaja na alkoholika i...pomimo, ze bywa nie zawsze OK tkwia przy nich.
Co to jest to cóś?

Halinka - Wto Kwi 13, 2010 20:14

Blond napisał/a:
Co to jest to cóś?

Krysiu! Według mnie to miłość <mp3> , bo nic innego tak mocno człowiek nie trzyma.

dora - Wto Kwi 13, 2010 20:46

[quote="dziadziunio"]
A tak z ciekawości zapytam, po co były Tobie takie wiadomości?
Pisze ksiazke <smiech>
Do rozmowy potrzebny jest drugi czlowiek...monologi to juz dawno temu skonczylam wyglaszac...jak nie chcesz to nie bede pisac...I prosze Cie nie porownuj mnie do Jolki <smiech> Ja z moim mezem jestem 30 lat...i wiem o czym piszesz...moze Cie rozumie... <pa>

jacek78 - Wto Kwi 13, 2010 20:52

Blond napisał/a:
Od dawna zastanawialam sie, dlaczego dziewczyny czy te mlodsze czy te starsze trafiaja na alkoholika

Ja mam takie zdanie, że jest to tak jakby wrodzone, czyli jak żona miała np. ojca alkoholika to później przechodzi to że znajduje męża alkoholika.Jakieś tam badania robili w tym temacie i w większosci było właśnie tak.Ale oczywiscie to tylko moje takie spostrzeżenie i jak przyglądam się nieraz przyjaciołom czy słysze na mitingu, to tak własnie jest
pozdrawiam >cmok2>

Franiu - Wto Kwi 13, 2010 21:54

MIŁOŚĆ nie wybiera,nikt nie staje się alkoholikiem,tak ot sobie,wiele czynników się na to składa,
dziadziunio - Wto Kwi 13, 2010 22:57

dora napisał/a:
I prosze Cie nie porownuj mnie do Jolki

Żle odczytałaś to co napisałem nigdy nikogo nie porównuje z nikim. Jako jeden z pierwszych pisałem o indywidualności i innym rodzaju zachowań...Pisałem o alkoholizmie i pewnym rodzaju zbieżności koalko i alko....Ot tak sobie nic prywatnego w Twoim kierunku.
A tak serio to Twoje pytania zawsze mnie denerwowały ale teraz jestem Tobie wdzieczny będę miał znowu o czym opowiadać.
dora napisał/a:
Ja z moim mezem jestem 30 lat

A w tym wypadku masz mój szacunek...

dobrej nocy :roll: dziadziunio :roll:

dora - Śro Kwi 14, 2010 14:50

dziadziunio napisał/a:
A tak serio to Twoje pytania zawsze mnie denerwowały

Nie wiedzialam.... :shock:
pozdrawiam <mp3>

Halinka - Śro Kwi 14, 2010 17:47

dziadziunio napisał/a:
A tak serio to Twoje pytania zawsze mnie denerwowały

Krzysiu! To może zastanowisz się dlaczego tak się dzieje.
Czyżby Dory pytania sprawiały Ci problem z odpowiedzią na nie?
Może warto nad tym pomyśleć dlaczego tak się z Tobą dzieje, że bezinteresowne zainteresowanie tak Cię "wkurza"( wiem napisałeś denerwuje)ale to podobne odczucia.

dziadziunio - Śro Kwi 14, 2010 18:47

Halinka napisał/a:
Krzysiu! To może zastanowisz się dlaczego tak się dzieje.

Myślę, że ona jest z jednej a ja z drugiej strony barykady. Oboje długo zbyt długo... Jej pytania są dla mnie nie za bardzo wygodne a więc ma niestety rację....
Wiem o tym ale pomimo wszystko chciiałby tych odpowiedzi nie udzielać na forum, forum alkoholowego..
Pozdrawiam :roll: Krzysztof :roll:

Halinka - Śro Kwi 14, 2010 18:57

dziadziunio napisał/a:
tych odpowiedzi nie udzielać na forum

Zawsze możesz, jeżeli chcesz napisać na pw.jeżeli uważasz,że to prywatna sprawa nie mająca nic wspólnego z alkoholizmem.

kukuś - Śro Kwi 14, 2010 21:14

dziadziunio napisał/a:
chciiałby tych odpowiedzi nie udzielać :

a czy ktoś wymachuje Tobie nad głową toporem i zmusza ;-)
Pytanie padło , ale o zasadności odpowiedzi decydujesz tylko i wyłącznie Ty .

dora - Śro Kwi 14, 2010 21:36

dziadziunio napisał/a:
chciiałby tych odpowiedzi nie udzielać na forum, forum alkoholowego..

Tak dla jasnosci Dziadziunio...zadalam Tobie tylko jedno pytanie : Czy pracujesz ?

...''Przyczyna alkoholizmu- jak i wszelkiego zla- lezy w negatywnym i destruktywnyw mysleniu: Albowiem taki jest czlowiek, jakie mysli w jego sercu''.

pozdrawiam

dziadziunio - Śro Kwi 14, 2010 21:50

dora napisał/a:
''Przyczyna alkoholizmu- jak i wszelkiego zla- lezy w negatywnym i destruktywnyw mysleniu: Albowiem taki jest czlowiek, jakie mysli w jego sercu''.

? ? ? ? ? to nie jest niestety takie proste, a w sercu raczej pustka niżli jakakolwiek myśl....

dobrej nocy. :roll: dziadziunio :roll:

dziadziunio - Czw Kwi 15, 2010 13:03

Nie pisałem tego, myślę o swojej sytuacji życiowej, aby pochwalić się jak bardzo jestem kochany, jak odpowiednio nieodpowiedni posiadam komfort trzeżwienia i jak nie wiedzieć czemu komuś bardzo na mnie zależy. Pisałem to dlatego aby pokazać dość dziwne zachowania i dość specyficzną pracę mojego mózgu. Fakty dla mnie nie zawsze są faktyczne, a obraz przed moimi oczami nie zawsze odpowiada widokom jakie dostrzegają normalni ludzie.
Soczewka nomalności mojego punktu widzenia daleko odbiega od tego co inni chcąc mi coś przekazać, do mnie mówią, wykonują ruchy i przyjazne częstokroć gesty...
Ciekawi mnie Dora właśnie Twój sposób komunikowania się ze swoim partnerem? Czy zawsze słyszy to co do niego mówisz? Czy zdania przez Ciebie budowane odbierane są przez niego w sposób taki w jaki chciałaś je przekazać? Czy rozumie sens Twojego przekazu?
Trzydzieści lat to kupa czasu....
Pozdrawiam :roll: dziadziunio :roll:

kukuś - Czw Kwi 15, 2010 19:08

dziadziunio napisał/a:
Soczewka nomalności mojego punktu widzenia daleko odbiega od tego co inni chcąc mi coś przekazać,

qurcze , że też ja wcześniej na to nie wpadłam ;-)
To takie proste , wystarczy powiedzieć - piłam piwo , tablety łykałam i ześwirowałam , nie dziwta się ludziska , że tera nie tak jak trza kumam <zakrecony>