To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Lenuszka - moja historia

jarox48 - Pią Wrz 03, 2010 16:28

<czesc>

Lenuszka napisał/a:
oczywiscie mi oooookropnie po wczorajszych ekscesach... ale w glowie...

i bardzo dobrze................cierp cialo czegos chcialo <zakrecony> ..........bylo by zadobrze jak picie pozostawalo by bez skutkow ubocznych............a wiesz jaki jest najlepszy sposob na kaca :?: :?: :?:

Lenuszka - Pią Wrz 03, 2010 17:00

jaki?
kajadda - Pią Wrz 03, 2010 17:20

Lenuszka napisał/a:
wszystkich bardzo przepraszam, ale wczoraj poplynelam. teraz mi glupio i glowa boli, ale w pracy bylam, obowiazki spelnilam i chyba pojde skopac ogrodek, zeby sie wyladowac!
... hmmm że umiesz pływać to już wiemy, kopać też, że jesteś obowiązkowa również... ale to nie sztuka bo to przecież umiesz... zrób to co jest bardzo trudne... np. trzeźwiej ?
Pozdrawiam serdecznie :-D

jarox48 - Pią Wrz 03, 2010 17:37

Lenuszka napisał/a:
jaki?

dzien wczesniej nie pic <smiech> <smiech> <smiech>

pozdrawiam <czesc>

Jarek alkoholik >cmok2>

Halinka - Pią Wrz 03, 2010 18:51

Lenuszka napisał/a:
wszystkich bardzo przepraszam, ale wczoraj poplynelam. teraz mi glupio i glowa boli, ale w pracy bylam, obowiazki spelnilam i chyba pojde skopac ogrodek, zeby sie wyladowac!

Lenuszka!
Taka to choroba i Ty nas nie przepraszaj, bo to jest Twoja sprawa.
Ważne,że się przyznałaś, ale teraz trzeba koniecznie podjąć kroki, aby nie pić. Sama nie dasz rady, a forum to za mało. Myślę,że azul wskazał Ci drogę więc z niej korzystaj a może nie będzie więcej takich meldunków.

Mietek - Pią Wrz 03, 2010 21:15

Witaj Lenuszka, <czesc>
Jestem na tym forum parę m-cy, jednak nie poznałem nikogo i nie znam, kto by wytrzeźwiał tylko dzięki forum. Zresztą nie piję już dość długo, a mimo wszystko uczęszczam na spotkania AA, spotykam się z psychologiem, przynajmniej raz na dwa miesiące, o spotkaniach indywidualnych z przyjaciółmi Aowcami nie wspomnę.
Jak widzę odwagi Ci nie brakuje, bo przyznać się do zapicia i poinformować o tym, to naprawdę duża odwaga której na dziś Ci gratuluję. Drugi raz tego już raczej nie powtórzę :->
Jednak podobnie jak pozostali, proponuję trzeźwienie w realu.
A na niedzielne ciesto mogę się wprosić :-P ;-) :?:
Pozdrawiam <mp3>

Lenuszka - Sob Wrz 04, 2010 20:07

Wszystkich zapraszam na niedzielne ciasto, tylko do Kopenhagi troche daleko.
Dzis spokojny dzien. Niestety piatkowy kac nadszarpnal mi zdrowie. Dzis zakatarzona i polamana. Lato sie skonczylo i 5 stopni celsjusza w piatek rano w letnim ubranku nie uszlo na sucho oslabionemu cialu. Dzis pije duzo herbaty z sokiem malinowym, bo jutro musze stac w gotowosci do podjetych zobowiazan.
Mysle o tym piciu, ciagle jeszcze z jakas resztka nadziei, czy ja naprawde mam problem... Wiem, wiem, kazdy allkoholik tak mowi. Ale przeciez sa okresy, kiedy wcale nie pije. Z przyjaciolmi milo pare kieliszkow wina... no tak, ale tez jeden kieliszek wina z przyjaciolmi, a po powrocie do domu cala butelka. No dobrze, nie bede sie tu wyglupiac, oczywiscie, ze nie mam nad tym kontroli. Jedyna, jaka mi sie udalo zlapac, to ta, ze jak sie nachlalam to nie wydzwanialam, nie pisalam sms-ow. I nie jezdzilam autem (tylko czasem).

kajadda - Sob Wrz 04, 2010 20:22

Lenuszka napisał/a:
Mysle o tym piciu, ciagle jeszcze z jakas resztka nadziei, czy ja naprawde mam problem
... hehe ja też tak myślę bo nie piję już ponad 10 miesięcy i nawet chciałam próbować... :roll:
Lenuszka napisał/a:
Ale przeciez sa okresy, kiedy wcale nie pije.
... taaak...
Lenuszka napisał/a:
Z przyjaciolmi milo pare kieliszkow wina
... i gdyby na tym był koniec
Lenuszka napisał/a:
po powrocie do domu cala butelka
... sama sobie dajesz odpowiedzi ... mądrych decyzji życzę :-)
Halinka - Pon Wrz 06, 2010 19:24

Lenuszka napisał/a:
Wszystkich zapraszam na niedzielne ciasto, tylko do Kopenhagi troche daleko.

Ciasto się udało?, a Ty gdzie zniknęłaś?

azull - Pon Wrz 06, 2010 20:48

Powiem tak. Widziałem się z Lenuszką wczoraj. Nie może w tej chwili, w sensie że przez kilka dni następnych z przyczyn obiektywnych pojawić się na forum, ale wiem na 100%, że Lenuszka dziś nie pije. Zapewne sama niebawem coś tu napisze.

pozdrawiam Azull

dora - Pon Wrz 06, 2010 20:58

azull napisał/a:
ale wiem na 100%, że Lenuszka dziś nie pije.

To bardzo dobra wiadomosc... :lol:

Halinka - Wto Wrz 07, 2010 21:07

dora napisał/a:
To bardzo dobra wiadomosc...

Potwierdzam, trzymaj Azull pieczę nad nową koleżanką.

Lenuszka - Śro Wrz 08, 2010 11:32

Niedziela byla super od rana, kupa nowych kwiatow wsadzonych na dzialce - dary od innych dzialkowiczow, co to jesienne porzadki zaczynaja, kwiatki dziela - najpierw robota a potem zasluzony gril z przyjaciolmi, slonce, komary przyszly dopiero po poludniu. Dzien zakonczony w szpitalu z powodu utraty wzroku na jedno oko, w poniedzialek operacja, a dzis juz drugi dzien rekonwalescencji. Wyglada na to, ze odklejona siatkowke przykleili gdzie trzeba (tylko podziwiac), bo wzrok powoli zaczyna wracac! I mowcie co chcecie, ale to na pewno nie ma nic wspolnego z piatkowym pijanstwem!
Teraz to nawet mi sie nie marzy zaden kieliszek, z jednym okiem juz czlowiek rusza sie jak pijany. I tak ma byc ca 4 tygodnie.

dora - Śro Wrz 08, 2010 16:57

Lenuszka napisał/a:
Teraz to nawet mi sie nie marzy zaden kieliszek,

I niech tak juz pozostanie :-P

jarox48 - Czw Wrz 09, 2010 21:53

Witaj <czesc> Lenuszka

dora napisał/a:
Lenuszka napisał/a:
Teraz to nawet mi sie nie marzy zaden kieliszek,

I niech tak juz pozostanie :-P

Ja powiem wiecej...............niech Ci sie juz nigdy nie zamarzy...............

Powodzenia <czesc>

Jarek alkoholik >cmok2> >cmok2>