To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Dzisiaj nie piję-Jacek AA

bacha - Nie Sty 24, 2016 16:09

"Jak będzie dalej ze współpracą z siostrą, to zobaczymy.Ważne że z doświadczenia innych zrozumiałem że zgode trzeba budować.A przynajmniej próbować."
....Tez tak mysle Jacku iz "zgode trzeba budowac" czytajac Twoj post moja sytuacja stanela mi przed oczyma.Troche czasu do tylu nie mialam kontaktu z siostra jedna i z bratem oraz jego zona,taki rozlam nastapil po smierci mamy,zle mi z tym bylo bardzo.Na dzien dzisiejszy jestem juz spokojna,bo zrobilam wszystko co mozliwe aby to naprawic,nie czekalam jak to kiedys bywalo,aby to oni chcieli to naprawic,ale przeciez wiadomo ze to bylo zyczeniowe myslenie.Ja wyciagnelam reke,nikt jej nie odrzucil i wszystko nalezy juz do przeszlosci.Dla mnie byl to krok do terazniejszosci.Co bedzie dalej? zobaczymy,wazne aby o to dbac.Pozdrówka Jacku <cmok>
ps.tak dlugo nie udzielalam sie iz zapomnialam jak sie cytuje :oops:

bodziu - Nie Sty 24, 2016 19:00

jacek78 napisał/a:
Za pare tygodni dostałem zaproszenie prze siostre na Wigilie.Tak sobie pomyślałem, że teraz rozmawamy i dochodzi do zgody, bo siostra splacona
Oczywiscie na Wigilli bylem i nawet dobrze bylo Nie zabardzo chcialem tam jechać ale widzialem ze żona sie nie sprzeciwia bardzo, więc postanowiliśmy jechać.Pogadaliśmy troszke i odwdzięczyliśmy się i też zaprosiliśmy ich do nas.Dlatego myśle że święta wypadły dość dobrze.Jak będzie dalej ze współpracą z siostrą, to zobaczymy.Ważne że z doświadczenia innych zrozumiałem że zgode trzeba budować.A przynajmniej próbować.

<czesc> Witaj Jacek... Fajnie sie czyta jak ktos pokazuje ze mozna byc w dobrych relacjach z innymi... Pomysleć ze wielu , w podobnej sytuacji jak twoja, zaparło by sie i obraziło na te druga stronę. To co zrobiłeś dla mnie świadczy o twojej dojrzałości i odpowiedzialności... <czesc> Pozdrawiam

bodziu - Nie Sty 24, 2016 19:04

bacha napisał/a:
ps.tak dlugo nie udzielalam sie iz zapomnialam jak sie cytuje

Nic straconego Basiu... Pisz wiecej i cześciej i bedziesz kopiować, cytować i co tam jeszcze mozna... <smiech> >cmok2>

jacek78 - Nie Sty 24, 2016 23:43

bacha napisał/a:
Na dzien dzisiejszy jestem juz spokojna,bo zrobilam wszystko co mozliwe aby to naprawic,
No ja też i na dzień dzisiejszy wystarczy.To co miałem zrobić, to zrobilem.Pewnie z czasem może samo się bedzie polepszało.Ale jest dobrze i tak trzymać
bodziu napisał/a:
To co zrobiłeś dla mnie świadczy o twojej dojrzałości i odpowiedzialności.

Poznaje cały czas na mitingach za co jestem odpowiedzialny i pewnie dlatego nastąpił taki zwrot w mojej rodzinie.Odpowiedź prosta-Jak to dobrze chodzić na mitingi i słuchać.Oraz stosować program 12 kroków ;-)
dzieki wielkie >cmok2> <czesc>

Halinka - Wto Mar 01, 2016 17:03

jacek78 napisał/a:
Odpowiedź prosta-Jak to dobrze chodzić na mitingi i słuchać.Oraz stosować program 12 kroków

Mogę to potwierdzić, bo sama to przeżyłam.
Jak się już zacznie trzeźwieć, to wszystko wydaje się takie proste, a dawniej było to niemożliwe :-D

bodziu - Wto Mar 01, 2016 17:44

Halinka napisał/a:
Jak się już zacznie trzeźwieć, to wszystko wydaje się takie proste, a dawniej było to niemożliwe

Tak, tak... Czasem jak spojrzę wstecz to wydaje mi sie to moje zycie takie nie realne... to kiedyś... Nawet dzisiaj nie mieści mi sie w głowie jak mozna było żyć w takim obłędzie?... Straszna jest ta nasza choroba. I jak tu nie uważać sie za wybrańca? Palec Boży <mp3> I wdzięczność po krańce swiata :-D

jacek78 - Sob Mar 05, 2016 01:16

Halinka napisał/a:
Jak się już zacznie trzeźwieć, to wszystko wydaje się takie proste, a dawniej było to niemożliwe

Zgadzam sie z tym ;-) Halinka, bodziu, <czesc> pozdrawiam
p.s chciałem zaptac czy ma ktoś w Was kontakt z Mietkiem?

bacha - Pon Mar 07, 2016 11:31

jacek78 napisał/a:
p.s chciałem zaptac czy ma ktoś w Was kontakt z Mietkiem?
Witaj Jacku <czesc> ja próbowalam kilka razy,ale bezskutecznie niestety :-(
Pojawil mi sie kiedys na fb,lecz nie odpisal :-(
Troche sie martwie .

bodziu - Pon Mar 07, 2016 14:42

jacek78, bacha, <czesc> O teraz jest nas troje...
jacek78 - Wto Mar 08, 2016 01:38

Jeżeli uda Wam sie z Mietkiem połączyć, to dajcie mi również znać.Potrzebuje sie z nim skontaktować.Ważna sprawa
Dziekuje i pozdrawiam bacha, bodziu, >cmok2> <czesc>

jacek78 - Pon Kwi 24, 2023 23:09

Witam Was serdecznie :-P :-P
Troszke czasu upłyneło od ostatniego mojego wpisu bo aż 9 lat :shock:
Ale wszystko u mnie w należytym porządku . Nie piję już 14 lat Mogło być już 22 lata. Ale tamtego okresu nie zaliczam , więc wychodzi tyle. Tamten okres to była abstynencja. Teraz wiem że trzeźwieje
Dużo się zmieniło w moim życiu. Odkąd zaczołem zajmować się sobą. Zaczołem służyć wspólnocie. W końcu poczułem miłość do służby. I to wtedy moje życie się odmieniło
Przeszedłem wiele w życiu, bo odeszła na wieczny spoczynek mama i tata. Nie mam kontaktu z siostrą . Ale już pogodziłem się z tym (tak musi być )
Mam wspaniałą rodzinę czyli żonę, córkę i synka :-D :-D
Pełnie służby nie przerwanie. Ostatnio skonczyłem służbę koordynatora warsztatów w Tenczynie. A gdy ktoś powiedział mi że mam się nie cofać, tylko iść do przodu i wzrastać, to Region wybrał mnie na delegata służby krajowej w komisji Literatury i Publikacji .
Dzięki temu zaczołem czytać literaturę i własnie wróciłem z 51 KSK
Dla mnie wielkie doświadczenie i poznanie wspólnoty nie tylko na grupie czy intergrupie. Ale wspólnoty w kraju i na świecie
Także jestem wdzięczny Sile Wyższej że pozwoliła mi dalej służyć
Dzieki że forum się znów pojawiło. Będe starał się od czasu do czasu zaglądnąć i coś skorobnąć
Pozdrawiam Was serdecznie :-) :-)

azull - Wto Kwi 25, 2023 16:26

Witaj Jacku, miło że dziś nie pijesz, podobnie jak ja, więc jest nas dwóch! Jeszcze milej że znalazłeś chwilę wpaść tu i skrobnąć coś od siebie. Mam nadzieje, że forum już nie będzie nigdzie migrować i pozostanie w takim kształcie i miejscu jak jest obecnie. U mnie też wiele się pozmieniało, mam nadzieję że na lepsze, no bo przecież to że nie pije nadal i trzeźwieję, uznać muszę z przyjemnością za dużą zmianę na lepsze.

Pozdrawiam serdecznie, Pogody Ducha, Azull 24

jacek78 - Śro Kwi 26, 2023 23:09

azull napisał/a:
Witaj Jacku, miło że dziś nie pijesz, podobnie jak ja, więc jest nas dwóch!

Witaj witaj :-) Dobrze że ruszyło znów forum . Będzie gdzie coś skrobnąć :mrgreen: