Opowiedz nam swoją historie - Dzisiaj nie piję-Jacek AA
guciu - Sob Sie 10, 2013 10:09
| jacek78 napisał/a: | | właśnie mineło mi 4 lata mojej trzeźwości |
jacek78 - Sob Sie 10, 2013 22:39
guciu,
jacek78 - Czw Sie 15, 2013 22:42
Witam
U mnie wszystko ok.Nie piję i to jest najważniejsze
Teraz troszke w domu mam hałasu, bo żona na urlopie tygodniowym Nawet wczoraj coś ją pociągło i na Al-anon poszła Ostatnio coś też zaczeła chodzić do koscioła.Całą rodziną idziemy.Także dla mnie też szok Nie wiem co to za zmiany ale zobaczymy jak to się bedzie toczyć dalej.Ja narazie jestem nieugiety i gdy dopiero zobacze faktyczne zmiany u żony, to wtedy się może zbliże bardziej.Narazie jest jak jest.Rozmawiamy, wiec to jest najważniejsze
Zajołem się tez sobą bardzo.Tylko żeby nie zabardzo
Pierwsze to byłem u dermatologa i masci do smarowania mam.Póżniej pojechałem do chirurga na zaabieg, który już wcześniej ustaliłem.To już sprawy męskie
Poszłem też do laryngologa z moim nosem.Wytłumaczyłem że kiedyś już miałem zabieg w celu usuniecia chrząstek z nosa, gdzie była poprawa na chwile.Czyli lepiej mi się oddychało i nie chrapałem.Od paru lat znów jakoś mi ciężko, wiec wziołem sie za to.Skierowanie do szpitala mam, więc teraz tylko pojechać i zobaczymy co zrobią
Także same wizyty u lekarzy.
Byłem też u taty z córką.Jakoś tematu do rozmowy nie mieliśmy.Ale najważniejsze że odwiedziłem i wnuczka też.Mała tam miała dużo do gadania
Dzisiaj pojechałem z żoną do kolegi z AA na działke i fajnie było.POgadaliśmy sobie troszke.Jakieś kiełbaski i placuszki.Także dzień wolny fanie zleciał
Jutro wolne i dopiero w poniedziałek do pracy
pozdrawiam
dora - Pią Sie 16, 2013 07:03
| jacek78 napisał/a: | | .Ja narazie jestem nieugiety i gdy dopiero zobacze faktyczne zmiany u żony, to wtedy się może zbliże bardziej |
W Al.-anon mowi się, żeby nie stosować wobec alkoholika takich metod ''wychowania'' czyli ''kija i marchewki'',bo to przyniesie odwrotny skutek. zmieniamy siebie ...nie partnera | jacek78 napisał/a: | | Byłem też u taty z córką.Jakoś tematu do rozmowy nie mieliśmy.Ale najważniejsze że odwiedziłem i wnuczka też |
No i to się chwali
Dbaj o siebie
jacek78 - Pią Sie 16, 2013 10:19
| dora napisał/a: | | zmieniamy siebie ...nie partnera |
Ja nie zmieniam partnera I niemam zamiaru godzic sie z partnerem i stosować się do jego reguł.Ja zajmuje sie sobą.A to że mówie żonie gdzie powinna szukac pomocy nie znaczy że zajmuje się Nią, czy jej nakazuje co ma robić.Jeżeli żona się nie zmieni to zostajemy w takim związku jak jest obecnie.Niemam zamiaru podporządkowywać sie żonie i akceptować Jej zachowania.Wtedy bym już w wariatkowie był | dora napisał/a: | | Dbaj o siebie |
Cały czas dbam
Halinka - Pią Sie 16, 2013 10:59
| jacek78 napisał/a: | Zajołem się tez sobą bardzo.Tylko żeby nie zabardzo |
Masz rację przesada nigdy nie jest dobra , więc najlepiej z umiarem:lol:
jacek78 - Pią Sie 16, 2013 11:10
| Halinka napisał/a: | | Masz rację przesada nigdy nie jest dobra |
Tak mi się wydaje .Tu jednak myśle że to obszar zdrowotny, wiec może nie będzie tak źle.Ale oczywiscie przezorny i ostrożny będe
bacha - Sob Sie 17, 2013 09:27
| jacek78 napisał/a: | | niemam zamiaru godzic sie z partnerem i stosować się do jego reguł.Ja zajmuje sie sobą.A to że mówie żonie gdzie powinna szukac pomocy nie znaczy że zajmuje się Nią, czy jej nakazuje co ma robić. | Moim skromnym zdaniem to zycie nie polega na zastosowaniu sie do czyich regół.Ja pracując nad soba sama dochodze do tego co powinnam w sobie zmienic,jakie zachowania ponaprawiac,kazanie mi tego zrobic nic tu nie pomoze,reguły to moim zdaniem jakies ograniczenia,ja nie mam prawa nikogo ograniczać.Swoim dobrym zachowaniem i postępowaniem,moge jedynie wskazać i nadać kierunek.Tak ze Jacuś | jacek78 napisał/a: | | Zajołem się tez sobą bardzo.Tylko żeby nie zabardzo | cieszę się ze tak na to patrzysz,a z tym "za bardzo to" równiez masz racje,przesada pod kazdym i w kazdym aspekcie nie jest wskazana
Powoli -lecz pewnie to moja dewiza,tu kłania sie cierpliwość,ale jak napisałeś wyżej jest ogromna szansa na oczekiwane wydanie owocu :)
Radoscia i nadzieja ogromna natchnął mnie Twój post Jacku.Tak trzymaj i łap "buzioooooooole"
jacek78 - Nie Sie 18, 2013 21:46
| bacha napisał/a: | | Swoim dobrym zachowaniem i postępowaniem,moge jedynie wskazać i nadać kierunek |
Nie wiem czy swoim dobrym zachowaniem to robię ale nie nakazuje tylko tak jak Ty piszesz Basiu- moge wskazać albo podpowiedzieć
| bacha napisał/a: | | tu kłania sie cierpliwość,ale jak napisałeś wyżej jest ogromna szansa na oczekiwane wydanie owocu :) |
Też mi sie tak wydaje i nawet powiem że tą cierpliwością zmieniam siebie.Widzę skutki czy efekty tej cierplwości.Np. to że zajołem sie pomału swoim zdrowiem.Nic na siłę, tylko widząc że mam wolny czas albo w tym dniu jestem wolny, po prostu staram się to wykorzystywać i na spokojnie załatwiać różne sprawy I jak widzę da się
| bacha napisał/a: | | łap "buzioooooooole" |
Złapołem.Nawet nie wiem ile
bacha - Wto Sie 20, 2013 20:43
| jacek78 napisał/a: | Złapołem.Nawet nie wiem ile | hahaha nie trzeba liczyć Jacku ,łap ile Ci tam pasuje.Buziole i pozdrówka
dora - Śro Sie 21, 2013 09:06
Jacek
Halinka - Śro Sie 21, 2013 14:39
| jacek78 napisał/a: | | Też mi sie tak wydaje i nawet powiem że tą cierpliwością zmieniam siebie. |
A mnie się nie wydaje, ja to po prostu widzę czytając Twoje posty.
jacek78 - Śro Sie 21, 2013 21:47
| bacha napisał/a: | | ,łap ile Ci tam pasuje |
Nałopołem tyle że niemam teraz gdzie pomieścić
dora,
| Halinka napisał/a: | | ja to po prostu widzę czytając Twoje posty |
Tak mi Halinko nie pisz, bo stane sie taki cierpliwy, że widząc Tuska to się jeszcze do niego uśmiechne
bacha - Śro Sie 21, 2013 22:09
| jacek78 napisał/a: | Nałopołem tyle że niemam teraz gdzie pomieścić | Juz ja tam wiem ze se z tym poradzisz
| jacek78 napisał/a: | | Tak mi Halinko nie pisz, bo stane sie taki cierpliwy, że widząc Tuska to się jeszcze do niego uśmiechne | Oj Jacek ,Jacek,no chocby nie wiem jak chciała bym byc powazna to nijak nie moge .Juz Cie nawet zobaczyłam wizualnie jak się do Tuska uśmiechasz hahaha
Zostałam rozbawiona ,wiec spoko mozna się połozyć spac
jacek78 - Czw Sie 22, 2013 00:20
| bacha napisał/a: | | Juz ja tam wiem ze se z tym poradzisz |
dobre | bacha napisał/a: | | Juz Cie nawet zobaczyłam wizualnie jak się do Tuska uśmiechasz hahaha |
Dobrze że wizulanie, bo jakby to było naprawde to bym sie chyba ze wstydu spalił W Skawinie to bym się nawet nie pokazywał, bo jakby się dowiedzieli że ja z Tuskiem sztame trzymam to by mnie na stos wynieśli i spalili albo musiałbym na Kamczatke się wyprowadzić
Muszę poukładać te nałapane buziole, bo nie zasnę
|
|
|