Opowiedz nam swoją historie - ....abstynentka....
bodziu - Nie Gru 25, 2011 22:00
kajadda napisał/a: | Kochani dobrze, że jesteście - zajrzałam żeby chociaż na chwilkę być z Wami. |
kajadda,
Barbara z Mazur - Sob Gru 31, 2011 20:28
Na Nowy Rok
Cytat: | O szczęściu mówiłem. Że szczęścia trzeba szukać w sobie, a nie naokoło.
Że nikt go człowiekowi nie da, jak sam sobie go nie da. Że szczęście jest nieraz bliziutko, może w tej ubogiej izbie, gdzie się całe życie żyje, a ludzie Bóg wie gdzie go szukają.
Że niektórzy w sławie i bogactwie go szukają, ale na sławę i bogactwo nie każdego stać, a szczęście jest jak woda i każdemu chce się pić. Że nieraz jest go więcej w jednym dobrym słowie niż w całym długim życiu. - Wiesław Myśliwski
|
kajadda - Pon Sty 02, 2012 21:55
Lata mijają, miesiące, dni, godziny ... czemu one służą zadaję sobie to pytanie? Niezależnie od tego co robimy i tak przeminie... zawsze przeminie ... więc po co wysiłki, starania? Czasami mam wrażenie że to Syzyfowa robota i tak do us...j śmierci....
guciu - Pon Sty 02, 2012 22:47
kajadda napisał/a: | więc po co wysiłki, starania? Czasami mam wrażenie że to Syzyfowa robota i tak do us...j śmierci.... |
... dobre ... zaj...ste podejście do Nowego Roku ...
... oj Kajka, Kajka ... co siem w Twej główce dzieje ? ...
... pozdrawiam i optymizmu życzę ... wszak optymistom jest łatwiej, a człowiek z natury egoistą jest i na łatwiznę chodzić lubi ...
... G ...
jarox48 - Wto Sty 03, 2012 17:14
kajadda napisał/a: | Lata mijają, miesiące, dni, godziny ... czemu one służą zadaję sobie to pytanie? Niezależnie od tego co robimy i tak przeminie... zawsze przeminie ... więc po co wysiłki, starania? Czasami mam wrażenie że to Syzyfowa robota i tak do us...j śmierci.... |
KAJUŚ co się dzieje.......zasmuciłaś mnie swoim postem.....gdzie pogoda ducha....... gdzie radość z tego co mamy, a nie z tego czego nam brakuje......gdzie zadowolenie z każdego wschodu słońca....... KAJU głowa do góry, życie jest piękne......pamiętaj nic wkoło Ciebie się nie liczy, Ty jesteś dla siebie najważniejsza......chwile zwątpienia, porażki, potknięcia, były, są i bedą.....to od Ciebie zależy czy "szklanka Twojego ulubionego nektaru życia, jest do połowy pełna, czy do połowy pusta".....przytoczę Ci tutaj chronologię życia pewnego znanego nam wszystkim, męszczyzny;
1831 - porażka w biznesie;
1832 - niepowodzenie jako współtwórca prawa stanowego;
1833 - następna porażka w biznesie;
1834 - wybrany na stanowisko członka ciała ustawodawczego stanu;
1835 - umiera ukochana osoba;
1836 - załamanie nerwowe;
1838 -porażka na stanowisku mówcy;
1840 -porażka na stanowisku wyborcy;
1843 - porażka w Kongresie;
1846 - wybrany do Kongresu;
1848 - porażka w Kongresie;
1855 -porażka w senacie;
1856 -porażka na stanowisku wiceprezydenta;
1858 -porażka w senacie.
Kim był ten "nieudacznik", który ponosił porażkę za porażką? Był
to mężczyzna, który w 1860 r. został wybrany prezydentem Stanów
Zjednoczonych. Był to Abraham Lincoln.
A wieszże Michael Jordan był usunięty ze szkolnej drużyny koszykarzy....... a czy wiesz że nauczyciel swego czasu powiedział do Thomasa Edisona, że jest za głupi aby czegokolwiek się nauczyć.......a czy wiesz, że Walt Disney został wyrzucony z gazety za to, że brakowało mu wyobrażni i orginalnych pomysłów....mógłbym tutaj przytaczać i przytaczać, ale to nie o to chodzi........KAJU możesz naprawdę być kim tylko będziesz chciała
Pozdrawiam gorąco
Jarek alkoholik
Halinka - Wto Sty 03, 2012 17:31
kajadda napisał/a: | Lata mijają, miesiące, dni, godziny ... czemu one służą zadaję sobie to pytanie? Niezależnie od tego co robimy i tak przeminie... zawsze przeminie ... więc po co wysiłki, starania? Czasami mam wrażenie że to Syzyfowa robota i tak do us...j śmierci.... |
Zadawanie sobie takich pytań naprawdę nie ma sensu, bo do niczego Cię nie doprowadzi, więc szybko je wyrzucaj z głowy i zabieraj się za życie.
jarox48 - Wto Sty 03, 2012 17:38
Cytat: | Zadawanie sobie takich pytań naprawdę nie ma sensu, bo do niczego Cię nie doprowadzi, więc szybko je wyrzucaj z głowy i zabieraj się za życie. |
Popieram Halinkę, a jak nie to w czwartek mam wolne, siadam w samochód i wybiję Ci osobiście te pytania z głowy...
Halinka - Wto Sty 03, 2012 17:52
jarox48 napisał/a: | a jak nie to w czwartek mam wolne, siadam w samochód i wybiję Ci osobiście te |
To ze Śląska do nas już niedaleko.
jarox48 - Wto Sty 03, 2012 18:02
Halinka napisał/a: | To ze Śląska do nas już niedaleko. |
Halinko z Czech do Chorzowa mam 90km. a do Ciebie około 400
kajadda - Śro Sty 04, 2012 19:37
guciu, jarox48, Halinka,
jacek78 - Śro Sty 04, 2012 21:06
kajadda napisał/a: | |
OOO Kaja ma chyba dobry dzień albo humor Jej się poprawił
bodziu - Czw Sty 05, 2012 09:51
jarox48 napisał/a: | .KAJU możesz naprawdę być kim tylko będziesz chciała |
"mniej oczekiwań... to mniej rozczarowań" ...Halinko
Kajeczko serduszko Ty moje ano przeczytaj sobie bardzo uważnie to co masz na dole każdego swojego postu
Cytat: | "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
pogody ducha i więcej optymizmu
bodziu - Czw Sty 05, 2012 09:53
jacek78, jarox48,
jacek78 - Nie Sty 15, 2012 21:47
Halinka mnie troszke wyprzedziła ale jak widzę Ona tez widzi że sie coś zmieniłas
Miałem to ostanio pisać ale se myśle, że może tylko mi się wydaję A jak Halinka też to potwierdziła, to ja też dodam że widze zmiany u Ciebie.A widze to po Twoich wpisach
pozdrówka
dora - Nie Sty 15, 2012 22:20
jacek78 napisał/a: | dodam że widze zmiany u Ciebie.A widze to po Twoich wpisach |
W koncu ciezko pracuje nad soba
|
|
|