To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Barbara z Mazur

kajadda - Sob Paź 01, 2011 10:09

Barbara z Mazur napisał/a:
Kaju
i ty Butusie przeciwko mnie!!!!
... dlaczego tak uważasz??
A inteligentny czlowiek a za takego sie uwazam,znajdzie sam i adres i grupe AA albo cos innego
... Basiu to znajdź, nie czekaj ....
Chce rozmowy, w moim jezyku i chocby tutaj nas forum, poki nie znajde grupy.
... i słusznie to też pomaga mnie bynajmniej tak, ale dlaczego się obrażasz lub czujesz zaatakowana? Kazdy tu wyraża swoją opinię, a Ty się możesz z tym zgodzić lub nie - Ty wybierasz co jest dla Ciebie dobre. Pozdrawiam :-)
Krzysztof - Sob Paź 01, 2011 12:35

"...... ze poczucie dobrze spelnionego obowiazku pomocy mozesz sobie Krzysiu wsadzic, spis wycofac a czuc sie wysmienicie, bo zrobiles co za sluszne uwazales......"

i znowu nie do końca dobrze wyczywasz moje intencje - ja tu nie jestem od "spełniania obowiązku pomocy..." - na tym forum jest paru specjalistów od tego - ja jestem ten prosty cham, który od poczatku punktuje i wysmiewa takie postawy "biednego misia", który odrzuca wszystkie próby pomocy, czeka aż trzeźwośc przyniosą mu na tacy do domu, teraz-zaraz, bez specjalnych ruchów z jego strony.
A czuje się wysmienicie od dawna, bo od dawna robię TYLKO to co uważam za słuszne.
same serdeczności dla wszystkich

Wesus - Sob Paź 01, 2011 13:14

Jesli tak trudno Ci znalezc Barbaro polskojezyczny miting, a chcesz porozmawiac ze specjalista to znajdz terapeute w Polsce z ktorym mozesz kontaktowac sie telefonicznie lub przez skype. Tylko nie mow mi, ze nie mozesz znalezc bo mi zajelo to jakas minute, gdy potrzebowalem.

Pozdrawiam W

Kasia777 - Sob Paź 01, 2011 19:49

Basiu, dla chcącego nic trudnego poniżej masz link do polskiego aa, gdzie masz kilka numerów telefonów i e-mail, który działa bo sama korzystałam. Poproś o pomoc w uzyskaniu pomocy na odległosc lub o wskazanie miejsca w poblizu Ciebie czy te znumeru telefonu, który będzie czyyny. Na pewno ktoś Ci pomoże. Wybór jednak należy do Ciebie

Powodzenia, pozdrawiam
Kasia

jacek78 - Sob Paź 01, 2011 21:34

Basiu
Takie mam wrażenie Basiu jakbyś nie chciała pomocy od innych :-/ Wszyscy mówią tu jednym słowem, a Ty chyba myślisz że uparli się na Ciebie i jak mogą Ci rozkazywać czy mówić co powinnś robić :evil: (tak Ty to odbierasz)
Ale tu każdy próbuje Ci pomóc pisząc co Oni robili gdy mieli podobny problem lub pisząc bo tak robili ich przyjaciele , którzy mieli podobny problem.PO prostu z własnego doświadczenia. ;-) Mitingi myśle masz na wyciągnięcie ręki tylko chyba coś stoi u Ciebie na przeszkodzie aby do nich dotrzeć :roll: Nie którzy potrafią jezdzić po 50 km czy nawet więcej aby tylko być na spotkaniu AA, bo wiedzą że wpólnota AA jest dla nich podstawą w trzeźwosci czyli prostym słowem mówiąc mitingii im pomagają w tym aby nie wrócić do kielszka.Mi tak pomagają i wiem, że chociaż bym miał 100 km to i tak znalazł bym czas aby tam się znaleść, bo wiem że bez AA niedam rady być trzeźwym.
Spróbuj Basiu zastosować co wielu ludzi stosuje jak chodzą na mitingii AA, żeby słuchać co mówią inni.Nie oddzywac się tylko słuchac.Napewno z tego coś pozytywnego wyniesiesz i wtedy może okazać się dla Ciebie pomocne.
pozdrawiam <czesc>

Barbara z Mazur - Nie Paź 02, 2011 00:36

gdzie jest ten link kasiu?
Barbara z Mazur - Nie Paź 02, 2011 00:42

"ale dlaczego się obrażasz lub czujesz zaatakowana "
nie to nie tak!!!!!!

Halinka - Pon Paź 03, 2011 18:27

Jak dzisiaj Basiu?
Barbara z Mazur - Śro Paź 05, 2011 07:45

Fatalnie jest ale ide do lekarza po skierowanie na terapie.Dzieki wszystkim za wszystko co napisaliscie.
Barbara z Mazur - Śro Paź 05, 2011 10:37

No i d.... zimna, nie ma wolnych terminow u mojej pani doktor,psychiatra dopiero za dwa tygodnie....wyglada na to, ze znowu dostane po lapach.Dobrze chociaz,ze komputer sie nie udlawil.
Barbara z Mazur - Śro Paź 05, 2011 10:45

Wesus, To mogloby mi pomoc natychmiast ale jak zweryfikowac kompetencje osoby ktora przedstawia sie przez internet.Masz sprawdzonego specjaliste? prosze o namiary!
Wesus - Śro Paź 05, 2011 11:44

Wysłałem Ci na PW stronę z której ja skorzystałem.

pozdrawiam W

Barbara z Mazur - Śro Paź 05, 2011 12:37

Wesus, serdeczne dzieki,wlasnie przegladam te oferte i wyglada obiecujaco.
Halinka - Śro Paź 05, 2011 18:11

nie ma wolnych terminow u mojej pani doktor,psychiatra dopiero za dwa tygodnie...

Dasz radę, to tylko odroczenie w czasie, a w tym czasie napewno znajdziesz doraźną pomoc, bo widzę,że jesteś bardzo zdeterminowana.
Ja to rozumiem, bo męczyłam się sama ze sobą prawie dwa lata, ale jak w pewnym momencie zaskoczyłam to tak mnie trzyma i jest dobrze.
Może i u Ciebie tak będzie. :lol:

Kasia777 - Czw Paź 06, 2011 21:58

Basiu,
link poniżej

http://www.aa.org.pl/main/contact_aa1.php

INFOLINIA AA

801 033 242
czynna od poniedziałku do piątku w godz. 8:00-21:00
w soboty i niedzielę w godzinach 16:00-21:00

Uwaga! Infolinia obsługuje tylko telefony stacjonarne
W godzinach 8:00-16:00 wszytkie połączenia kierowane są do Biura Służby Krajowej AA w Warszawie. W pozostałych godzinach infolinia obsługiwana jest przez Punkty Informacyjno Kontaktowe Regionów AA w Polsce. Koszt połączenia jak za połaczenie lokalne, zgodnie z tabelą opłat operatora telekomunikacyjnego abonenta.

Fundacja Biuro Służby Krajowej Anonimowych Alkoholików w Polsce
00-020 Warszawa
ul. Chmielna 20
tel. 22 828-04-94 (od pon.-pt. w gdz. 8:00-16:00)
e-mail: aa@aa.org.pl
www: http://fundacja.aa.org.pl

Pozdrwaim
Kasia