To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - ....abstynentka....

Kasia777 - Sob Sie 06, 2011 00:19

Kaju, ja tez mam takie stany, w końcu mam depresję najbardziej mi jednak w tym wszystkim pomaga modlitwa o pogode ducha moze proste rozwiazanie ale dla mnie bardzo skuteczne, że jeśli mam na coś wpływ to zrobię ile w mojej ludzkiej mocy (juz teraz bez pzregięć, czyli prób zabawy w boga- wszystko w granicach rozsadku trwania doby czy mierzalności moich lub innych ludzi możliwości) jesli natomiast nie mam wływu to nie zrobię nic mogę zajac się inna pozyteczną rzeczą np sprawieniem sobie przyjemności np posprzataniem pokoju, łazienki, przeczytaniem ksiązki, wypiciem herbaty czy czymkolwiek poleżeniem tym na co mam ochotę aby ze spokojem powierzyc to Bogu. Dziś usłysłąm na mitingu ważną rzecz zeby dac sobie zawsze 5 minut na rozum na podjęcie decyzji. Ja sobie dodałam, że te 5 minut jest akurat po to by poprosić o mądrość aby rozpoznac czy mam na coś wpływ czy nie i czy coś mogę zrobić czy nie.
życze Ci miłego odpoczynku, na warsztatach dowiedziłam się ze jest on sakramentalny, w ko ńcu Jan Pawł II odpoczywął 2 razy w roku i tak też polecał wiernym, gdyż jest to niezbędne do funkcjonowania zraówno fizycznego jak i psychicznego.

Buziaki Kasia
ja jadę w poniedziałek;);)

kajadda - Sob Sie 13, 2011 22:22

Witam wrócilam :-)
jacek78 - Sob Sie 13, 2011 23:37

kajadda napisał/a:
Witam wrócilam

No to ciesze sie bardzo :mrgreen:

Mietek - Nie Sie 14, 2011 08:46

kajadda napisał/a:
Witam wrócilam

Witaj zatem <czesc>

Będę Ci wdzięczny za opisanie jak było i jak się czujesz ;-)

Pozdrawiam :-)

Halinka - Nie Sie 14, 2011 09:56

Czekam na pełną relację z wypoczynku.
dora - Nie Sie 14, 2011 11:16

kajadda napisał/a:
Witam wrócilam

<cmok>

kajadda - Nie Sie 14, 2011 14:51

Było różnie... pokonywałam swoje słabości co mi się udało :-) , wygłupiałam się i zartowałam ... ale moja nadkontrola, nadodpowiedzialność i brak asertywności przygniatał mnie i był tez kiepski bardzo dzień no cóż ciągle jeszcze dużo pracy nad sobą mnie czeka. Brakowało mi Was :-)

ps. nasi współlokatorzy na kwaterach (spora grupa) wieczorami kończyli dzień sporą porcją alkoholu... rano leczenie kaca i wieczorem od nowa. Zła byłam na nich bo głośno się zachowywali i denerwowali mnie... widok pijanych ludzi drażni mnie tzn wzmaga czujność i agresję. Jeśli o mnie chodzi to nie picie alkoholu nie sprawia mi żadnych problemów. :-D

bacha - Pon Sie 15, 2011 09:28

kajadda napisał/a:
Było różnie... pokonywałam swoje słabości co mi się udało
cieszy mnie to,cieszy mnie ze juz jestes bo tez Cie tu brakowało <cmok>
Mietek - Pon Sie 15, 2011 09:43

kajadda napisał/a:
moja nadkontrola, nadodpowiedzialność i brak asertywności przygniatał mnie i był tez kiepski bardzo dzień no cóż ciągle jeszcze dużo pracy nad sobą mnie czeka.

Cóż, bez pracy nie będzie kołaczy ;-) .
kajadda napisał/a:
Brakowało mi Was

Wiadomo, trzeźwiejących nie wszędzie sieją :-D .

Dobrze że jesteśmy już razem >cmok2>

kajadda - Śro Sie 17, 2011 12:11

Coś kiepskawo mi jest czyżby powrót do rzeczywistości? Na zewnątrz niby wszystko gra a u mnie w środku nie. Do tego wszystko mnie boli głowa, kręgosłup, stawy jak u starej zniedołężniałej babci. Znowu mam ochotę się wyłączyć i najlepiej spać. Teraz dalej do pracy lecę. Pozdrawiam.
dora - Czw Sie 18, 2011 18:16

kajadda napisał/a:
boli głowa, kręgosłup, stawy jak u starej zniedołężniałej babci.

Stres...deprecha... Cie dopada? Nie daj jej sie...wiesz co robic...Na przekor wszystkiemu ubieraj sie i wychodz z domu, chociazby z psem... :lol:

Wysylam troche pozytywnej energii :lol:

kajadda - Pią Sie 19, 2011 12:43

dora napisał/a:
...wiesz co robic...
... wiem... wiem... dużo już wiem, ale sił brak...
azull - Pią Sie 19, 2011 13:19

Cze Kaja, do niedawna miewałem straszne bóle: głowy, kręgów szyjnych, itp. Ciągłe zmęczenie, konieczność dosypiania w ciągu dnia. Po przebudzeniu myślałem głównie o tym żeby wziąć tabsę od bólu głowy i położyć się ponownie spać. Całkiem niedawno w czasie rutynowej wizyty na okoliczność profilaktyki uzębienia, mój doktor wyrwiząb, zaczął zadawać mi pytania zupełnie wydawałby się od czapki. Żeby nie rozwodzić się za bardzo i ginąć w detalach, powiem że na koniec zdiagnozował u mnie bruksizm... więcej o tej przypadłości możesz przeczytać w tym miejscu . Powiem, że od ponad dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem nakładki którą zakładam przed snem i powiem, że w moim przypadku sprawdza się. Samo jej wykonanie powiązane jest z dwukrotna wizytą u ortodonty, ale jest bezbolesne . Może spróbuj pogadać o tym ze swoim stomatologiem. :-) :-) :-)

pozdrawiam Azull

kajadda - Sob Sie 20, 2011 08:00

azull, <czesc>
Byłam na terapii i już jest lepiej :-)

jacek78 - Sob Sie 20, 2011 21:33

kajadda napisał/a:
Byłam na terapii i już jest lepiej

To mi sie podoba >cmok2>