To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - czekam na cud

joluha9566 - Czw Maj 05, 2011 15:33

jacek78 napisał/a:
Ale widać że mi pomaga bo nie piję <mp3>
tez tak mam :-D
Mietek - Czw Maj 05, 2011 16:54

joluha9566 napisał/a:
tez tak mam

To ja też z potwierdzeniem do towarzystwa dołączę :-D
Nie mniej jednak stale zwracam uwagę na fakt, że forum nie zastąpi mojego działania na rzecz mojej trzeźwości w realu.

Terapię już odbyłem, natomiast mityngów nie zaniedbałem, jak też nie zaniedbuję spotkań trzeźwościowych o ile czas, finanse i możliwości pozwalają.

Coraz częściej też ostatnio zaglądam do naszej Aowskiej literatury.

dora - Pią Maj 06, 2011 17:16

Mietek napisał/a:
Coraz częściej też ostatnio zaglądam do naszej Aowskiej literatury.

To i ja tez dolacze do Was, bo nie wiem czemu :-P ale wciaz grzebie w takiej literaturze :-P i dobrze mi z tym <mp3>

joluha9566 - Pon Maj 16, 2011 18:17

Witajcie kochani w realu dbam caly czas o swoja trzezwosc krok po kroku dzien po dniu ale o forum rowniez nie zapominan choc moze nie udzielam sie zbyt czesto to staram sie w miare mozliwosci czytac wasze posty.Sytuacja z moimi synami powolutku sie uklada odwiedzaja mnie .Kiedy sie wyprowadzili strasznie nad tym ubolewalam ale tera z perspektywy czasu uwazam ze tak jest dsobrze wpadna pogadaja i pedza do swoch spraw .Oni maja swoje zycie a ja swoje trzezwienie i narazie tak jest dobrze
Mietek - Pon Maj 16, 2011 21:19

joluha9566 napisał/a:
tera z perspektywy czasu uwazam ze tak jest dsobrze wpadna pogadaja i pedza do swoch spraw

Cóż, Ty masz swoje trzeźwienie, swoje życie, więc co Ci mają przeszkadzać :?:
Wydaje mi się jednak, że nawet dobrze jest jak z tymi moimi dzieciakami nie jestem na codzień.
Wtedy właśnie kiedy pozjeżdżają się, rozmowy sa bardziej interesujące, doświadczeń więcej mogę im przekazać, moją twarz weselszą za każdym razem oglądają, a jaka frajda dla mnie, jak mnie za moją kuchnię pochwalą :-) :-P

Pozdrawiam Jolu >cmok2>

joluha9566 - Czw Maj 26, 2011 13:26

Jakis czs temu uslyszalam na mitindu takie powiedzenie "Czesto aby stalo sie to czego pragniemy trzeba tylko przestac robic to co robimy"najwazniejsze to zmienic swoje przzwyczajenia i nawyki pomalu wprowadzam to w czyn i zdecydowanie lepiej sie zyje .Kiedys robilam zbyt wiele naraz strasznie sie produkowalam i g..no wychodzilo nauczylam sie manimalizmu nie trace energi na rzeczy ktore mnie nie dotycza a wrecz z gory zdane sa na przegrana inwestuje w siebie skupiam sie na sobie i wyniki widac jak narazie nie pije i wszyscy domownicy zaczynaja to szanowac bo bynajmniej ja nie daje im komfortu picia
dora - Czw Maj 26, 2011 16:04

joluha9566 napisał/a:
.Kiedys robilam zbyt wiele naraz strasznie sie produkowalam i g..no wychodzilo

Jedna rzecz czy sprawa do zrobienia... na dana chwile...po kolei...nie wszystko na raz... :-P Robiac wszystko naraz to tak jakbysmy nie robili nic, bo wtedy wszystko jest robione po ''łepkach''. Dobrze, ze sa terapie..co? Otworzyly nam oczy :-P

kukuś - Czw Maj 26, 2011 17:16

joluha9566 napisał/a:
jak narazie nie pije i wszyscy domownicy zaczynaja to szanowac bo bynajmniej ja nie daje im komfortu picia

jeśli będziesz trwale trzymała się swioch zasad , pozostając nieugiętą w postanowieniach , wówczas domownicy będą szanowali nie tylko , wprowadzone , przez Ciebie , nowe " domowe obyczaje " , ale również będą szanowali Ciebie .

Halinka - Czw Maj 26, 2011 20:43

Cytat:
skupiam sie na sobie i wyniki widac jak narazie nie pije i wszyscy domownicy zaczynaja to szanowac bo bynajmniej ja nie daje im komfortu picia

Cieszę się czytając takie wiadomości.

joluha9566 - Wto Cze 28, 2011 16:02

Witajcie kochani czas szybko mija i tak przeelecialo mi pol roczku trzezwienia .Ciesze sie z tego bo po woli pomalutku buduje sobie swoj normalny swiat w ktorym coraz bardziej siebie lubie .Moi domownicy tez zauwazaja zmiany a przede wszystkim to ze jestem konsekwenta i twardo trzymam sie swoich zasad a nie tak jak kiedys rozchwiana choragiewka. udalo mi sie wkoncu zalatwic sobie prace i choc nie jest to szczyt moich pragnien to i tak jestem zadowolona wychodze z domu spotykam sie z ludzmi i mam swoje wlasne zarobione pieniazki i jest dobrze .Caly czas nie zapominam kim jestem i co przez %ze mna bylo wiec tym bardziej cenie swoja trzezwosc.Tak jak w tytule napisalam "czekam na cud" caly czas pracuje nad soba i ciagle czekam na cud choc jazdy trzezwy dzien jest dla mnie cudem
Halinka - Wto Cze 28, 2011 16:19

Jolu!
Gratuluję tych 6-ciu miesięcy i podjęcia pracy.
Popatrz,upłynęło tak niewiele czasu,a tyle się zmieniło na lepsze.
Tak trzymaj i nie zapominaj o nas.

jarox48 - Wto Cze 28, 2011 16:40

JOLU >cmok2>

Przede wszystkim gratuluję Ci mocno, tego pół roku <czesc> .........cieszy mnie również Twoja pogoda ducha i to, że zaczynasz lubić samą siebie......JOLU aby coś osiągnąć, właśnie musimy zaczynać od pokochania samego siebie.....Ty już do tego doszłaś, więc teraz pomalutku wszystko potoczy się o dużo lżej.......a co do cudu, to pomyśl tak uczciwie i daj sobie odpowiedż-czyż Ty sama już nim nie jesteś?........

Pozdrawiam

Jarek alkoholik

kajadda - Wto Cze 28, 2011 18:15

joluha9566 napisał/a:
Witajcie kochani czas szybko mija i tak przeelecialo mi pol roczku trzezwienia
:shock: BRAWO! ale przeleciało <czesc>
Mietek - Wto Cze 28, 2011 20:38

Jolu, zleciało jak z bicza strzelił <tany>
joluha9566 napisał/a:
"czekam na cud"

Nie za dużo naraz :?: :-P

Pół roku abstynencji, praca i jeszcze na cuda czeka :-)

Gratuluję i powodzenia w dążeniu do celu <imieniy>

jacek78 - Wto Cze 28, 2011 20:59

joluha9566 napisał/a:
przeelecialo mi pol roczku trzezwienia

Bo tak to jest, że nawet sie nie oglądnie a tu zaraz jest roczek,2 lata itd.
Gratuluje tego pół roczku i życze następnych 24h <czesc>