To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - czekam na cud

jarox48 - Sob Kwi 16, 2011 21:22

JOLU >cmok2>

Cieszę się Twoją radością.........oby tak dalej......

Pozdrawiam

Jarek alkoholik

kajadda - Nie Kwi 17, 2011 09:43

joluha9566 napisał/a:
moze sie starzeje <smiech>
... napewno się starzejszesz jak my wszyscy ... ale napewno też trzeźwiejesz i to nie jest przywilej wszystkich :-)
Mietek - Nie Kwi 17, 2011 11:14

kajadda napisał/a:
napewno się starzejszesz

Kajku, Jolu, dziewczyny przecież nigdy się nie starzeją :-) Kalendarz im tylko ucieka :-D
kajadda napisał/a:
napewno też trzeźwiejesz

Z tym się całkowicie zgadzam, Będzie Jolu coraz lepiej <mp3>

joluha9566 - Pon Kwi 18, 2011 18:11

Mietek napisał/a:
dziewczyny przecież nigdy się nie starzeją
Mieciu jak zwykle taktowny
Mietek napisał/a:
Będzie Jolu coraz lepiej <mp3>
tez tak mysle bo widze u siebie kazdego dnia moze macciupenkie ale postepy .Jestem swiadoma tego ze nie znikna nagle trudne dni bo one zawsze beda ale staram sie wskazowki wyniesione z terapi wprowadzac w czyn no i byc konsekwentna .Bardzo ciezko mi idzie jeszcze akceptacja siebie ale trenuje co dzien przy lusterku swoja pozytywna mantre.Mysle ze tak musze zeby sie poprostu dowartosciowac chocby dla samej siebie
dora - Pon Kwi 18, 2011 18:33

joluha9566 napisał/a:
tak musze zeby sie poprostu dowartosciowac chocby dla samej siebie

To o czym piszesz jest bardzo wazne dla dobrego samopoczucia, bo gdy ono jest dobre, to wszystko wokol lepiej sie uklada....jakos tak łatwiej :-P

kajadda - Pon Kwi 18, 2011 18:35

joluha9566 napisał/a:
Bardzo ciezko mi idzie jeszcze akceptacja siebie ale trenuje co dzien przy lusterku
... a potem Twoim lusterkiem będą inni :-)
joluha9566 - Śro Kwi 27, 2011 17:57

Szczerze powiedziawszy to ciesze sie ze swieta sie skonczyly Jakos od lat mnie nie ciesza >moze kiedys gdy bylam jeszcze mala dziewczynka i potrafilam sie cieszyc poprostu zyciem
Halinka - Śro Kwi 27, 2011 21:13

joluha9566 napisał/a:
gdy bylam jeszcze mala dziewczynka

To spróbuj odnaleźć to dziecko w sobie.To pozwoli Ci na zrozumienie i pokochanie samej siebie , a to pomoże w trzeźwieniu.

joluha9566 - Śro Maj 04, 2011 15:37

Jakze pozno docieraja do nas nieraz rzeczy oczywiste zbyt pozno .Bardzo czesto u mnie bylo tak ze najpierw gadalam a pozniej myslalam do nie dawna wydawalo mi sie ze tak jest dobrze i nic sie niedzieje (alez bylam w bledzie)uswiadomol mi to dopiero terapeuta z ktorym tez sie nie zgadzalam ze zanim cos powiem to mam sie 5 razy zastanowic i wiecie co?to dziala nauczyla a wlazciwie ciagle ucze sie mniej mowic wiecej sluchac i jak do tej pory wychodzi mi to na dobre poprostu spokoj w chacie i spokoj wewnetrzny >szkoda ze tak proste rzeczy trzeba w sobie odszukiwac tak pozno .Mysle ze na mojej drodze jeszcze wiele zeczy ktore gdzies kiedys w %pogobilam hmm....ale jak milo je znalezc? <mp3>
Mariusz - Śro Maj 04, 2011 15:53

joluha9566 napisał/a:
.Mysle ze na mojej drodze jeszcze wiele zeczy ktore gdzies kiedys w %pogobilam hmm....ale jak milo je znalezc? <mp3>

To prawda, mi też terapia uświadamia co zgubiłem, a co sobie sam stworzyłem.

Tak trzymaj Jolcia :-D

dora - Śro Maj 04, 2011 20:18

joluha9566 napisał/a:
Jakze pozno docieraja do nas nieraz rzeczy oczywiste

Lepiej pozno niz wcale :-P Dobrze, ze mamy taka mozliwosc zajzenia w glab siebie :-P
Gdyby nie % pewnie nawet nie wiedzielibysmy o pewnych sprawach :lol:
Pozdrawiam <mp3>

kris1987 - Śro Maj 04, 2011 20:51

dora napisał/a:
Lepiej pozno niz wcale :-P Dobrze, ze mamy taka mozliwosc zajzenia w glab siebie :-P
Gdyby nie % pewnie nawet nie wiedzielibysmy o pewnych sprawach :lol:

Ciekawie powiedziane i daje do myślenia. Kurcze fajne to forum. Normalnie od kilku dni jak włącze kompa to jest to pierwsza strona jaką odpalam. Tylko nie mówcie, że się uzależniam :mrgreen:

kajadda - Śro Maj 04, 2011 21:07

kris1987 napisał/a:
Kurcze fajne to forum.
... zgadzam się :mrgreen:
jacek78 - Śro Maj 04, 2011 22:48

kris1987 napisał/a:
Tylko nie mówcie, że się uzależniam

No może nie, ale podobnie było u mnie.Nieraz siedziałem do późnych godzin nocnych i bardzo(nawet za bardzo :roll: )często na forum .Teraz jest tego mniej, ale rzadko się zdarza abym nie był w każdym dniu na forum :-P
Ale widać że mi pomaga bo nie piję <mp3>
pozdrawiam <czesc>

jarox48 - Czw Maj 05, 2011 04:12

jolucha9566 napisał/a:
Jakze pozno docieraja do nas nieraz rzeczy oczywiste zbyt pozno
dora napisał/a:
Lepiej pozno niz wcale

Zgadzam się tutaj z DOROTKĄ.....

JOLU <czesc>