Jestem tu nowa/nowy - Od 3.dni nie pije. Ania.
jacek78 - Czw Lut 09, 2012 21:42
Ania napisał/a: | Na mitnng wybieram sie w niedziele |
To czekam na relacje jak było na mitingu .
pozdrawiam Jacek alkoholik
Ania - Czw Lut 09, 2012 21:46
Ok.Opowiem na pewno.Przyznam ze sie boje tam pojsc.
jasio świstak - Czw Lut 09, 2012 21:53
Aniu nie ma się czego bać przecież tam spotkasz takich samych alkoholików jak tu na forum tylko że w realu .
Ania - Czw Lut 09, 2012 22:00
Jak ja sie boje jeszcz w realu cos o sobie napisac,to tam chyba juz calkiem spanikuje.
Mietek - Czw Lut 09, 2012 22:34
Ania napisał/a: | tam chyba juz calkiem spanikuje. |
Spokojnie Aniu
Gwarantuję Ci jako Mietek i alkoholik jednocześnie, że na pewno nie spanikujesz.
Więcej... wyjdziesz stamtąd na pewno podbudowana
Będę trzymał kciuki
Barbara z Mazur - Czw Lut 09, 2012 22:42
Witaj Aniu.
Nie chodze na mitingi ale bywalo,ze chodzilam i pamietam doskonale ten pierwszy,caly przeplakalam. I pamietam jak powiedzialam glosno: "Mam na imie Barbara i jestem alkoholiczka".Dasz rade, u dentysty jest gorzej.
Franiu - Pią Lut 10, 2012 09:00
Witam Cię Aniu na forum,też nie piję jakiś czas i jest mi z tym dobrze,pozdrawiam.
Franiu - Pią Lut 10, 2012 09:02
Ania napisał/a: | Jak ja sie boje jeszcz w realu cos o sobie napisac,to tam chyba juz calkiem spanikuje |
Nie taki diabeł straszny,odwagi
Halinka - Pią Lut 10, 2012 16:13
Ania napisał/a: | .Przyznam ze sie boje tam pojsc. |
Pewnie nie byłaś jeszcze na żadnym mitingu, więc podpowiem co powinnaś zrobić.
Nie wiem jak wyglądają mitingi tam gdzie będziesz, ale scenariusz jest podobny.
Najlepiej jakbyś przyszła co najmniej 15-minut przed rozpoczęciem i spokojnie usiadła.
Jak zacznie się miting, to padnie pytanie czy jest ktoś po raz pierwszy , więc podnieś rękę. Dostanie dwa podstawowe pytania : 1. Czy masz problem z alkoholem ?
2. Czy chcesz przestać pić ?. Jak odpowiesz pozytywnie słowami - tak - zostaniesz przyjęta oklaskami i dostaniesz podstawowe informacje. Przedstawiasz się podając tylko imię lub pseudonim. I właściwie nic więcej nie musisz mówić, jeżeli nie czujesz takiej potrzeby. Na początku najlepiej słuchaj co mówią inni i bierz co jest Ci potrzebne.
Ania - Pią Lut 10, 2012 21:05
Witam Wszystkich.Tak bede pierwszy raz ale na niemieckim miting ide.Na polski mi nie pasuja godz.pracy,bo w niedziele teraz pracuje.Pozdrawiam wszystkich.
jasio świstak - Pią Lut 10, 2012 21:09
Halinka jest jak zwykle nie zawodna jak szwajcarski zegarek
Nikt z nas nawet nie pomyślał że by ci napisać jak to jest po raz pierwszy na mityngu a ona nie tylko pomyślała ale i naświetliła sprawę
Halinko za to cie lubię
jasio świstak - Pią Lut 10, 2012 21:13
A ja jakoś na Niemiecki nie mogę się zdecydować
Ania - Pią Lut 10, 2012 21:31
Ja wolalabym na Polski,ale jak na razie nie znalazlam tak aby pasowalo na polskie mitingi.Halinko Dziekuje za informacje.
Krzysztof - Pią Lut 10, 2012 22:26
Aniu, nie bój się !!! Ja wiem, że to dla Ciebie nic nie znaczy, ale położe swój siwy łeb pod topór, jeżeli spotaksz sie tam z czymś, co mogłoby Cię obrazić, przestarszyć - słowo honoru.
A jeżeli jest to niemiecki mityng, to nie sądzę, żeby zadawano Ci "dwa podstawowe pytania..." - to jest całkowicie krajowy zwyczaj.
Niemcy wiedzą, że ".....jedynym warunkiem uczestnictwa jest chęć zaprzestania picia.." - więc jeżeli ktos przychodzi na mityng, to taką chęć ma.
serdeczności dla wszystkich.
Halinka - Sob Lut 11, 2012 14:47
Cytat: | A jeżeli jest to niemiecki mityng, to nie sądzę, żeby zadawano Ci "dwa podstawowe pytania..." - to jest całkowicie krajowy zwyczaj. |
Znowu się czegoś nauczyłam, nie wiedziałam,że to tylko w Polsce tak jest.
Dziękuje Krzysiu
Jednak jestem ograniczona
|
|
|