To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Lenuszka - moja historia

Lenuszka - Wto Sie 31, 2010 22:29

Halinka, widza ludzie ze popijam, jak pije z nimi. Nie przypuszczam, zeby ktos znal moje samotne popijanie. Tak naprawde poza zlamana noga (4 lata temu), nie mialam innych wiekszych turbulencji w zyciu z powodu alkoholu. Nawet jak mowie czasem otwarcie o tym, ze pije za duzo, przyjaciele jakby to lekcewaza. Ale ja wiem, ze to jest poza moja kontrola. Choc mialam dlugie okresy bez alkoholu. Od 4 lat jestem sama, ostatnie dziecko "wyszlo" z domu i od tego czasu nie mam hamulcow.
bacha - Wto Sie 31, 2010 22:31

Lenuszka napisał/a:
Od 4 lat jestem sama, ostatnie dziecko "wyszlo" z domu i od tego czasu nie mam hamulcow.
.Pora pójść do mechanika co by naprawił hamulce :-P .Pozdrawiam
Mariusz - Wto Sie 31, 2010 22:33

Lenuszka napisał/a:
Od 4 lat jestem sama, ostatnie dziecko "wyszlo" z domu i od tego czasu nie mam hamulcow.

Czas to zmienić i zacząć żyć, przecież kiedyś trzeba.

jarox48 - Wto Sie 31, 2010 22:35

Witaj Lenuszka <czesc>

Lenuszka napisał/a:

hamulce ,hamulcami..............ale przedewszystkim musisz zabic swoja samotnosc..........

Pozdrawiam <czesc>

Jarek alkoholik >cmok2>

kukuś - Wto Sie 31, 2010 22:45

Lenuszka napisał/a:

może masz syndrom " opuszczonego gniazda " , albo po prostu się nudzisz .
Dobrze jest wieczorami zająć sie czymś co się lubi - obejrzeć fajny film , poczytać książkę , upiec ciasto...

azull - Śro Wrz 01, 2010 09:05

kukuś napisał/a:
upiec ciasto...

O takkkkkkkkkk!!! Ciasto! A nawet dwa ciasta upiecz Lenuszka. I koniecznie zaproś swoich niepijących znajomych z Fredensborga :-D :-D :-D

pozdro A.

Wesus - Śro Wrz 01, 2010 13:34

Lenuszka napisał/a:
Nawet jak mowie czasem otwarcie o tym, ze pije za duzo, przyjaciele jakby to lekcewaza.

U mnie też tak było. Ważne jest co Ty czujesz i myślisz o swoim piciu.

A złamana noga to wcale nie taka mała konsekwencja picia, następnym razem może być co innego. Pamiętaj, że alkoholizm to choroba postępująca i z czasem będzie coraz więcej problemów.

pozdrawiam W

kajadda - Śro Wrz 01, 2010 13:53

Lenuszka, ... ja miałam podobnie jak Ty. Piłam tylko w samotności najczęściej wieczorem jak już syn zabierał się do spania... nawet mąż zauważył tylko kilka razy... rano prochy żeby przetrwać...
... Dzisiaj jak ktoś pyta dlaczego nie pijesz... jak powiem że jestem uzależniona to jest salwa śmiechu... a mnie do śmiechu nie ma :-?

Lenuszka - Pią Wrz 03, 2010 13:26

wszystkich bardzo przepraszam, ale wczoraj poplynelam. teraz mi glupio i glowa boli, ale w pracy bylam, obowiazki spelnilam i chyba pojde skopac ogrodek, zeby sie wyladowac!
dora - Pią Wrz 03, 2010 15:15

Lenuszka napisał/a:
pojde skopac ogrodek, zeby sie wyladowac!

Na kaca najlepsza praca :?:

Moze nastepnym razem uda sie nie napic :?: Trzeba probowac :!:

kukuś - Pią Wrz 03, 2010 15:34

jak już się powstydziłaś , to zrób sobie jeszcze bilans zysków i strat z wczorajszego dnia , a dzisiaj wieczorem zamiast myśleć o głupotach , to przyjdż do nas na forum :-D
A , jeszcze jedno . Gdzie masz Azulowe ciasto ? :-P

kukuś - Pią Wrz 03, 2010 15:35

dora napisał/a:
Na kaca najlepsza praca

na kolanach i na boso.. :lol:

dora - Pią Wrz 03, 2010 15:42

kukuś napisał/a:
na kolanach i na boso.. :lol:

Do Golgoty w Licheniu :roll:

jarox48 - Pią Wrz 03, 2010 16:03

Witaj Lenuszka <czesc>

Lenuszka napisał/a:
wszystkich bardzo przepraszam, ale wczoraj poplynelam.

nie masz nas za co przepraszac............to Twoja choroba i od Ciebie zalezy czy bedziesz
umiala z nia zyc czy nie.................dobrze ze nie ukrywasz tego faktu.............teraz zakasaj rekawy i do roboty.......nastepne 24 bez alko.........zycze Ci tego z calego serca.........

POWODZENIA <czesc>

Jarek alkoholik >cmok2>

Lenuszka - Pią Wrz 03, 2010 16:23

zakasalam rekawy, dzis mi nic nie grozi - przychodzi niepijacy przyjaciel, jutro pomagam w przeprowadzce mojej siostrzenicy, a w niedziele upieke ciasto, bede nim czestowac azulla. oczywiscie mi oooookropnie po wczorajszych ekscesach... fizycznie juz doszlam do siebie, ale w glowie...