To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Sam ze swoimi myslami (hewciu)

azull - Sob Kwi 17, 2010 09:09

Trzymaj się Druhu. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. Miejmy nadzieję że Eyjafjallajokull niebawem zaprzestanie swoich zbrodniczych działań i w zdrowiu powrócisz do rodzinnych stron.

Pozdrawiam Azul

azull - Sob Maj 08, 2010 01:16

pozdrawiam serdecznie i zycze udanych uroczystosci . 3m sie Druhu. czekam na wiesci.

a.

Mietek - Sob Maj 08, 2010 19:29

azull napisał/a:
3m sie Druhu. czekam na wiesci.

Ja też :-) :-) :-)

Mietek - Sob Maj 08, 2010 19:30

azull napisał/a:
3m sie Druhu. czekam na wiesci.

Ja też :-) :-) :-)

dora - Sob Maj 08, 2010 21:51

Mieciu a Ty co :?: klonujesz sie :?:
Hewciu <czesc>
pozdrawiam :lol:

Mietek - Nie Maj 09, 2010 09:10

dora napisał/a:
Mieciu a Ty co klonujesz sie

Nieee, to moje urządznie czasem sprawia psikusy :mrgreen:

hewciu - Śro Maj 12, 2010 06:58

Hejka,

Ostatnie dwa tygodnie muszę zaliczyc do pracowitych a zarazem, wiele mi dały.
W czasie tym miałem okazję sporo czasu spędzić w kościele. Żona moja pomimo, że ma dość zajęta z dzieciaczkami podjęła się organizacji tej teraz już Wiem, że dzięki jej miedzy innymi z punktu estetytyki i nie tylko, pięknej uroczystości.
Chwile spędzone często samemu w pustym kościele (okazało się, że pozostali rodzice pomimo wielu namów miały po polsku zwyczajnie w d... pomoc) dały mi wiele czasu na przemyślenie wielu spraw, medytację, rozmowę z Bogiem.
Sama Komunia wypadła super, uroczystość piękna, dzieciaczki podekscytowane stanęły na wysokości zadania. Ja ładowałem bateryjki.
Wspólny obiad też jak najbardziej pozytywny, żadnych docinek z powodu braku alkoholu. Rodzina wie i akceptuje moją trzeźwość, wspierają mnie w tej drodze.
Udało mi się nawet zamienić kilka słów z bratem z którym przez ostatnie kilka lat troszkę się oddaliliśmy ( generalnie ma problem z zaakceptowaniem tego, że daje sobie radę materialnie troszeczkę lepiej niż on. Nie patrząc jakim kosztem tak jest ale jest to temat do końca jeszcze wyjaśniony więc lepiej go nie kontynuuję bo jest on zadra w, moim serduchu i może jak dokończę swój rachunek sumienia dopatrzę się i moich błędów w tym konflikcie)

Wczoraj w ramach uroczystości "Białego Tygodnia" msza odbywała się w intencji rodziców.
Jakże serducho moje się uradowało słysząc po jaj zakończeniu słowa synka,dziękuję mamusiu, tatusiu, że dajecie mi to co dajecie........ ( Dodać muszę,ze nie jest to mój biologiczny synek ale dla mnie nie ma to znaczenia, teraz wiem, że i dla niego też)

Reasumując. Same pozytywy. Warto być trzeźwym nawet dla takich chwil!
Jeszcze 15 miesięcy temu uroczystość ta była by tylko następna okazją do nachlania się.

Trzymajcie sie trzeźwo ludziska!
<czesc> Ja mam zamiar dzisiaj, jutro zobaczymy............ ale mam nadzieje, też.

bacha - Śro Maj 12, 2010 07:05

hewciu napisał/a:
życie składa się w większości z takich chwil jesli tylko potrafimy to dostrzec.
hewciu napisał/a:
Ja mam zamiar dzisiaj, jutro zobaczymy............ ale mam nadzieje, też.
tego Ci zyczę!właśnie dla takich chwil.
dora - Śro Maj 12, 2010 14:55

hewciu napisał/a:
Jeszcze 15 miesięcy temu uroczystość ta była by tylko następna okazją do nachlania się.

Bardzo dobrze,ze podjales walke z alkoholem... <mp3> Teraz masz sie czym cieszyc :!: bo lepiej widzisz, czujesz i dostrzegasz otaczajacy Cie swiat...dzieci i zone...
ktora pochwaliles za swietnie zorganizowana uroczystosc <mp3> Tak trzymaj !!

bodziu - Śro Maj 12, 2010 17:50

hewciu napisał/a:
<czesc> Ja mam zamiar dzisiaj, jutro zobaczymy............ ale mam nadzieje, też.

...po przeczytaniu takiego postu <mp3> ... chce się być trzeźwym...patrząc na radość innych , łatwiej ją dostrzec u siebie.

hewciu, pozdrawiam <czesc>

Halinka - Śro Maj 12, 2010 20:29

hewciu napisał/a:

Tomek . Warto być trzeźwym dla każdej chwili w życiu.
Tych pięknych będzie jeszcze duuuuuuuuuużo

jacek78 - Śro Maj 12, 2010 22:40

hewciu napisał/a:
Wspólny obiad też jak najbardziej pozytywny, żadnych docinek z powodu braku alkoholu. Rodzina wie i akceptuje moją trzeźwość, wspierają mnie w tej drodze.

U mnie też Hewciu rodzina nie namawia mnie na picie czy nie wysmiewa sie z tego że nie pije.Z mojej strony wiedzą i z żony też wiedzą.Jak przyjeżdżają do Nas na urodziny czy imieniny, to z przekonaniem że alkoholu niema i jak widze nie są źli o to ;-)
hewciu napisał/a:
serducho moje się uradowało słysząc po jaj zakończeniu słowa synka,dziękuję mamusiu, tatusiu, że dajecie mi to co dajecie.

Też bardzo sie ciesze jak słysze od córeczki że bardzo Cię kochham tato,daje buziaka czy tuli sie i tuli ;-) . czy od synusia który już mówi - mój tata i kocham Cie, jak również gdy tuli sie do mnie.I wszedzie tata i wszędzie z tatą <jazda> .Daje mi to ogromną motywacje do trzeżwienia i chciałbym aby moje dzieci takiego Tate zawsze widzieli :mrgreen:
hewciu napisał/a:
Ja mam zamiar dzisiaj, jutro zobaczymy............ ale mam nadzieje, też.

Też jutro rano zobacze co dalej, ale mam taką nadzieje że znów będe mógł sobie powiedzieć -DZISIAJ NIE PIJE :mrgreen:
pozdrawiam <czesc>

Krzysztof - Śro Maj 12, 2010 22:49

"......... Warto być trzeźwym nawet dla takich chwil....!"

i zapamietaj tę chwilę.
To p[omaga wtedy, kiedy przychodzi trudniejszy moment.
powodzenia

Mietek - Czw Maj 13, 2010 07:27

hewciu napisał/a:
słowa synka,dziękuję mamusiu, tatusiu, że dajecie mi to co dajecie........

Zatem dłuuuuuuuugiego dawania Ci życzę.
Takich chwil zapomnieć nie sposób, tylko pielęgnować.

Mariusz - Czw Maj 13, 2010 08:48

hewciu napisał/a:
Jakże serducho moje się uradowało słysząc po jaj zakończeniu słowa synka,dziękuję mamusiu, tatusiu, że dajecie mi to co dajecie.......

Trzymaj się tego, ja kiedyś usłyszałem "Tatusiu nie chce żebyś pił"
Myślę że jedno i drugie bardzo daje do myślenia. Które lepsze, pewnie wiesz...