Opowiedz nam swoją historie - Dzisiaj nie piję-Jacek AA
jacek78 - Wto Kwi 13, 2010 20:44
Mietek,
Pozdrówka Mieciu
dora - Wto Kwi 13, 2010 20:58
Jacku jak samopoczucie Mnie jeszcze trzyma
jacek78 - Wto Kwi 13, 2010 21:22
dora,
A mnie znowu Dorciu pomału puszcza .Nie wiem co bedzie w sobote i niedziele , ale nie chce narazie o tym nic nie myśleć.
Widzę że zaczynają tez sie robić pomału problemy.A co dopiero bedzie jak już bedzie po pogrezbie i wrócimy tak jakby do normalnosci
Troszke mnie zdziwiło że chca pochówku na Wawelu prezydenta i żonę.Wydaje mi sie że jest ich miejsce w Warszawie w kosciele.Czemu mieliby by spocząć na wawelu?Tam wydaje mi się chowani są wielcy Królowie i i inni wielcy Polacy.Ja jestem przeciwny temu, ale niemam na to wpływu.Tylko zadaje sobie pytanie czemu reszta załogi nie może być pochowana na Wawelu?Oni są tacy sami jak prezydent i żona, tylko różnią się funkcją.
I jak słychać i można przeczytać wielu Polaków z tym sie nie zgadza chcoć szanuje i opłakuje teraz zmarłych.W i netnecie o tym już głosno i w telewizji
Dzisiaj jakoś już łza mi sie nie pusciła.Także myśle ze jest dobrze
Franiu - Wto Kwi 13, 2010 21:51
jacek78,
Z tego co słyszałem w mediach to rodzina miała zdecydować gzdie i kiedy będzie pogrzeb i gdzie będą pochowani,
SZOK!
jacek78 - Czw Kwi 15, 2010 21:13
A ja se tak pisze, bo mam jakiś żal do siebie po wczorajszej zaistniałej sytuacji
Wczoraj żona poszła na Al-Anon, wiec Ja wieczorkiem sie zajmowałem dziećmi.Ukąpałem,przygotowałem do spania,a tu niema dla małego cumla. To zaczeło sie mnałe szukanie i z czasem coraz bardziej sie denerwowałem.Zaczołem już mówić podniesionym głosem,,troszke się złosćiłem i mówiłem do córczki gdzie jest cumel.Co Ty zrobiłaś.Dostaniesz po pupie.-i takie tam teksty.Wypaliłem chyba ze 3 papierosy i nie powstrzymałem sie od użycia przemocy psychicznej, czyli już mówiłem za głosno bardzo Może by nic mnie tak nie uderzyło, jak zobaczyłem moją córeczke która siedziała na wersalce i mówi do mnie że zrobiła kupe.ja myślałem ze żartuje, a tu faktycznie.Takż kupę zrobiła do majtek jak Ja robię To Ja twedy zamiast sie wziasc za sprzatanie i uspokojenie małej, bo widziałem że była wystraszona, to odrazu z krzykiem że co Ty zrobiłaś Jak mogłaś
Widziałem póżniej że tak jakby sie troszku cząsła, bo może nawet myślała że tata Ją za to zbije.Ale do do tego nie doszło i w końcu później poszli spać.Ale dopiero cumel się znlazł jak żona przyszła z Al-Anon.Czyli godzine szukania cumla dla małego.A był w wersalce.Dobrze że ją podniosłem.Mały wrzucił tam jak rozcielałem łóżko. oczy miałem chyba skierowane w telewizor, wiec były tego efekty
Ale tak s edzisiaj zaczołem rozmyślac o tym, że moje zachowanie było nie ładne.Za dużo użytej złosći,gniewu było.Dzieci widze że dostrzegają już kiedy Tata jest bardzo wkurzony i chyba nawet się już bardzo boją tego.
Ale wydarzyło się i trudno Natomiast będe wiedział jak postępować w podobnych sytuacjach, gdy wydarzy sie coś podobnego.Jakoś dzieciom spróbuje w jakiś sposób to wynagrodzić
pozrdawiam
Franiu - Czw Kwi 15, 2010 21:17
jacek78,
najważniejsze ze dostrzegasz swoje zachowania,
zdróweczka,
jacek78 - Czw Kwi 15, 2010 21:21
Franciszek,
dora - Czw Kwi 15, 2010 21:26
jacek78 napisał/a: | Jakoś dzieciom spróbuje w jakiś sposób to wynagrodzić |
A moze powiedziec ...ze tata jest chory i czasami zle sie zachowuje?
One wiecej rozumieja niz Ci sie wydaje. Przepros...niech zobacza i poczuja sie bezpieczne...
Nie oskarzaj sie....mozesz to naprawic
Alosza - Czw Kwi 15, 2010 21:34
Jacku,
Ja też łapię się czasem na tym, że reaguję zbyt dużą złością. Niestety widzę to też dopiero po czasie. Zgadzam się z Frankiem, że najważniejsze to dostrzec te zachowania bo to dla mnie wskazówki nad czym muszę jeszcze popracować. Wiem, że nie stanę się doskonały z dnia na dzień, a i pewnie nigdy tak do końca. Uczę się dopiero własnych uczuć i okazywania ich. Kiedyś je zalewałem, a teraz trzeba je przeżyć, a skąd ja mam tak od razu wiedzieć jak? Myślę, że muszę czasem postąpić źle aby zrozumieć, że to było złe i starać się to zmienić następnym razem.
Alosza
kukuś - Pią Kwi 16, 2010 23:43
jacek78 napisał/a: | Wypaliłem chyba ze 3 papierosy i nie powstrzymałem sie od użycia przemocy psychicznej, czyli już mówiłem za głosno bardzo |
jacek78 napisał/a: | To Ja twedy zamiast sie wziasc za sprzatanie i uspokojenie małej, bo widziałem że była wystraszona, to odrazu z krzykiem że co Ty zrobiłaś |
zamiast 3 papierosów ( nie pal przy dziecku ! ) proponuję 30 przysiadów , lub 30 pompek . Możesz też sobie wziąć kilka głębokich oddechów na wstrzymanie i postarać się uspokoić nerwy . Spróbuj powiedzieć do siebie coś w stylu : Jacku spoko przecież nic się człowieku nie dzieje , tylko dziecko płacze , to tylko jakaś rzecz się zagubiła , u licha przecie to nie katastrofa
Pozdrawiam serdecznie
kajadda - Sob Kwi 17, 2010 09:37
jacek78 napisał/a: | Za dużo użytej złosći,gniewu było.Dzieci widze że dostrzegają już kiedy Tata jest bardzo wkurzony i chyba nawet się już bardzo boją tego. | .... jacek78, zgadzam się że źle postąpiłeś .... ale jesteśmy ludźmi każdy się złości to naturalne..... spróbuj tą złość skierować gdzie indziej... ale napewno jej nie kumulować bo skierujesz ją przeciwko sobie.... a to że się złościsz czy cieszysz czy smucisz to zwyczajnie ludzkie. Jacku spokoju życzę....
kukuś - Sob Kwi 17, 2010 10:02
kajadda napisał/a: | .... spróbuj tą złość skierować gdzie indziej... |
tylko nie na innych Bogu ducha winnych ludzi
Nadal obstaję przy przysiadach , pompkach....
kukuś - Sob Kwi 17, 2010 10:24
Jacku , jeszcze mam pytanie , bom zapomniała . W jakim wieku są Twoje dzieci ?
jacek78 - Sob Kwi 17, 2010 20:44
Dzięki przyjaciele za wskazówki
Kukuś-dzieci moje mają-córka 3,5 roczku, a synuś 2 latka w sierpniu skończy
pozdrawiam
kukuś - Sob Kwi 17, 2010 21:01
to niech się ten smoczek częściej gubi....synuś jest już na niego za duży
|
|
|