To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Troszkę o mnie

joluha9566 - Czw Gru 29, 2011 17:04

Halinka napisał/a:
.Takie małe coś a cieszy.
i tu sie zgadzam najlepiej kupic cos drobnego niezobowiazujacego i efekt napewno bedzie .Zawsze wychodzilam z zalozenia ze wiecej radosci jest w dawaniu.Po pierwsze druga osoba sie cieszy i ty sam masz z tego przyjemnosc .Tak uwazam
Barbara z Mazur - Sob Gru 31, 2011 20:31

Na Nowy Rok

Cytat:
Jeśli szczęście się do nas uśmiecha, trzeba z tego korzystać i starać się mu dopomóc, tak jak ono pomaga nam. - Paulo Coelho

bodziu - Sob Gru 31, 2011 22:27

Barbara z Mazur, >cmok2> dziękuję Basiu... dzisiaj są to trafione słowa :-D

Daj ludziom wiary...
Idz już Nowy Roku...
Tak mówi Rok Stary...
I znika...z łzą w oku...
Wszystkim forumowiczom... SZCZĘŚCIA W NOWYM ROKU... Z DALA OD ALKO... OCZYWIŚCIE :-D

bodziu - Pon Sty 02, 2012 21:00

WITAM WSZYSTKICH W NOWYM ROKU <czesc>

Tyle krzyku, przygotowań i nawet nie wiem kiedy minęły i święta i sylwester... już nowy rok.
Cieszę się że już po wszystkim, w prawdzie święta były ok... z drobnym zgrzytem z mojej strony :-P ale nowy rok to już mnie rozwalił na maksa... niestety pracowałem w nowy rok i był to najgorszy dzień w pracy jaki miałem od kilku lat. Towarzystwo w większości pijane jeszcze po sylwestrowym balu, a tacy jak ja, niestety musieli pracować za siebie i częściowo za nich. W cale mi się to nie podobało... ale wielkiego wyboru nie miałem. Dzisiaj chyba pokazały się pierwsze konsekwencje tego dnia... słuchając "bajek" kto i ile wypił i jak się upił... dałem się wciągnąć w taką dziwną dyskusję i zacząłem opowiadać (chwalić się) jak ja to kiedyś piłem.
JAKI JA SOBIE POMNIK POSTAWIŁEM!!!!!!! (ku....wa mać) przepraszam ale tylko takie słowa przychodzą mi do głowy i jestem na siebie wściekły.

Mietek - Pon Sty 02, 2012 23:14

bodziu napisał/a:
jestem na siebie wściekły.

A po co :?: ;-)

Czasem i mnie na wspominki niektórzy naciągną :-> .
W takich momentach najbardziej cieszę się z tego, ze do swojej alkochoroby nauczyłem sie podchodzić z humorem :lol: .
Opowiadam niektóre libacyjne przeżycia ze śmiechem, nie zapominam jednak w podsumowaniu o konsekwencjach :-| . Tak dla przestrogi co poniektórym :-P .
Natomiast po co mi złość w takich momentach :?: :-) .
Przecież i tak tego co było, nie zmienię, natomiast inni z przestrogi mogą skorzystać.

Siemka Pnie Bogdan :lol: <czesc>

jarox48 - Wto Sty 03, 2012 16:16

Bodziu <czesc>

Popieram Miecia, niepotrzebnie masz jakiekolwiek wyrzuty sumienia.....mi też zdarza się wciągnąć w dyskusje na temat mojego picia.....jednak wszyscy wokoło wiedzą, że jestem po terapii, chodzę na mityngi i dzisiaj nie piję......przecież na mityngach też często gęsto wracamy do swoich opowieści o naszym piciu.....myślę, że najważniejsze jest w jaki sposób odnosisz się do swojego picia, a znając Ciebie już troszeczkę, wiem że napewno się nie szczyciłeś swoimi przygodami alkoholowymi......

Pozdrawiam

Jarek alkoholik

Halinka - Wto Sty 03, 2012 17:48

bodziu napisał/a:
jestem na siebie wściekły.

Tak sobie myślę,że już Ci przeszło, bo też przyczyny nie było.
Wyluzuj Boguś i pozwól sobie popełniać małe błędziki ( ale co sobie powspominałeś to Twoje <smiech> )

jacek78 - Wto Sty 03, 2012 21:50

bodziu napisał/a:
Dzisiaj chyba pokazały się pierwsze konsekwencje tego dnia... słuchając "bajek" kto i ile wypił i jak się upił... dałem się wciągnąć w taką dziwną dyskusję i zacząłem opowiadać (chwalić się) jak ja to kiedyś piłem.
JAKI JA SOBIE POMNIK POSTAWIŁEM!!!!!!! (ku....wa mać) przepraszam ale tylko takie słowa przychodzą mi do głowy i jestem na siebie wściekły.

Ja myśle że dobrze że tak sie stało, bo to dla Ciebie nowe doswiadczenie i następnym razem bedziesz wiedział co zrobić ;-) Nastepnym razem jak będziesz słuchał takich dyskusji, to można powiedzieć sobie -Dziękuje,odwrócić i wyjść.Wtedy może nie bedziesz na siebie wsciekły tylko bedziesz z siebie zadowolony ;-)
I myśle że dobrze że jesteś wsciekły.Teraz trzeba się zastanowić czemu jesteś w takim stanie.Co zrobić aby nie dochodziło do takich sytuacji.Po prostu nastepne doświadczenie i wyciągnięcie wniosków.
Mnie nauczono na terapii mówić o swoich uczuciach i abym dostrzegał co w takiej sytuacji wtedy myśle :roll: I jak narazie pomaga mi okropnie ;-)
pozdrawiam <czesc>

bodziu - Śro Sty 04, 2012 00:51

Halinka napisał/a:
Tak sobie myślę,że już Ci przeszło, bo też przyczyny nie było.

Tak Halinko, już mi przeszło, a po dzisiejszym mityngu to tylko mi się śmiać chce z samego siebie. Jestem dzisiaj zmęczony już... praca i mityng... idę spać a jutro coś popiszę... mam wolne :mrgreen:

pozdrawiam
Halinka, >cmok2>

jacek78, jarox48, Mietek, <czesc> <czesc> <czesc>

kajadda - Śro Sty 04, 2012 19:33

bodziu napisał/a:
... a jakie pomniki stawiali ludziom! z jaką pompą! A potem jak je burzyli! Z jaką pompą! ,
<cmok>

bodziu - Czw Sty 05, 2012 21:29

kajadda napisał/a:
bodziu napisał/a:
... a jakie pomniki stawiali ludziom! z jaką pompą! A potem jak je burzyli! Z jaką pompą! ,
<cmok>

<smiech> ... tak Kaju... historia wciąż się powtarza... budują...bużą... i znowu budują...i znowu...Tak pewnie było i będzie... więc pewnie nie jestem żadnym ewenementem w tej dziedzinie ;-)
Ale przyznam że po mimo zgrzytów jest mi dobrze. Nie mam wygórowanych ambicji i oczekiwań... przyjmuję co życie niesie i nawet jestem zadowolony z tego co dostaję... mam przyjaciół blisko siebie... nie mam powodu do narzekań. Noo, może tylko coraz rzadziej mam ochotę na wyrażanie swojego zdania w wielu sprawach. Niestety wielu ludzi bardziej oczekuje ode mnie przytakiwania, oklasków czy poklepania po ramieniu... a niestety nie interesuje ich co ja myślę... boją się że mógłbym mieć rację i podważyć ich zdanie. tak myślę...
Przykro mi ale musiałem podjąć decyzję i podjąłem ją... zawieszam swoje wypowiedzi do odwołania. Przez jakiś czas nie będę się wypowiadał i pisał postów... ograniczę się tylko do czytania.
Jeśli macie ochotę czasami ze mną pogadać to zapraszam na pirw... odpowiem na każdą wiadomość a nawet wymienię się nr. telefonu.

pozdrawiam i pogody ducha życzę <czesc>

kajadda - Pią Sty 06, 2012 12:14

bodziu napisał/a:
Noo, może tylko coraz rzadziej mam ochotę na wyrażanie swojego zdania w wielu sprawach.
... na forum wyrażasz go bardzo wyraźnie ;-)
bodziu napisał/a:
Niestety wielu ludzi bardziej oczekuje ode mnie przytakiwania, oklasków czy poklepania po ramieniu... a niestety nie interesuje ich co ja myślę... boją się że mógłbym mieć rację i podważyć ich zdanie. tak myślę...
no własnie Ty tak myslisz, może niekoniecznie inni ... to są Twoje wyobrażenia o innych. Pozdrawiam.
Halinka - Pią Sty 06, 2012 12:45

bodziu napisał/a:
Przykro mi ale musiałem podjąć decyzję i podjąłem ją... zawieszam swoje wypowiedzi do odwołania. Przez jakiś czas nie będę się wypowiadał i pisał postów... ograniczę się tylko do czytania.

Bogdan, jedna wymiana zdań z Krzysiem i już, wycofujesz , poddajesz się ?
Żebyś wiedział ile razy ja się nie zgadzam ze zdaniem innych i nawzajem, ale wg. mnie to jeszcze nie powód żeby nie stawić czoła problemowi.
Bo,że coś się z Tobą dzieje niedobrego wyczuwam czytając Twoje posty ( np. u Kukuś).
Zrobisz co zechcesz, to Twoje życie.

Wesus - Pią Sty 06, 2012 17:08

Podobnie jak Halinka myślę, że coś się dzieje z Tobą niedobrego Bogdan. Pewnie, że można rezygnować z pisania, tyle że okoliczności w jakich to robisz są dla mnie trochę niezrozumiałe...

pozdrawiam W

Krzysztof - Pią Sty 06, 2012 18:44

Wesus napisał/a:
Podobnie jak Halinka myślę, że coś się dzieje z Tobą niedobrego Bogdan. Pewnie, że można rezygnować z pisania, tyle że okoliczności w jakich to robisz są dla mnie trochę niezrozumiałe...

pozdrawiam W

spokojnie,
może Bodziu chce poszukac sobie wreszcie sponsora ?????
Dajcie Mu szanse.....