Opowiedz nam swoją historie - Azull czyli nauka latania.
bodziu - Pią Cze 05, 2020 12:17
azull napisał/a: | Trwająca od marca przerwa w uczestnictwie w mitingach AA, nie zachwiała mojej trzeźwości, co nie znaczy, że nie tęsknię, aby usiąść na mitingu obok drugiego alkoholika. |
Cześć Azull, u mnie jest bardzo podobnie. UK jest w trakcie łagodzenia restrykcji więc za kilka tygodni zaczną odbywać się mityngi w realu.
Ogródeczek jest bomba... gratuluję i życzę plonów obfitych...
pogody ducha...
azull - Śro Cze 10, 2020 16:11
Hurraaaa! Dziś po raz pierwszy byłem na prawdziwym mitingu! Było nas pięć osób. Wszyscy trzeźwi i zadowoleni z możliwości odbycia mitingu, zwłaszcza w takim dniu jak 85 rocznica powstania AA! Smutną historią była wiadomość o śmierci kolegi z grupy, który w czasie świąt wielkanocnych przegrał z chorobą alkoholową. To wszystko umocniło mnie w postanowieniu, że nadal dziś nie piję.
Pogody Ducha Azull
bodziu - Sob Cze 13, 2020 10:59
...no niestety moje hurra jeszcze przede mną...a marzę o ty...
Przykro mi z powodu kolegi... zawsze jest mi przykro gdy ktoś przegrywa z tym wrednym choróbskiem... czuję się bezsilny a jednocześnie zdeterminowany by dać przykład że alkoholizm to choroba a nie wyrok... pogody ducha
azull - Nie Cze 21, 2020 09:09
No i stało się! Przerywałem pomidorki i strzliło mi w krzyżu, gdyż się za mocno wygłem. Okzuje się, że w moim wieku, to również jest niebezpieczne. Od tygodnia chodzę przygięty, byłem u znajomego kręglaża, śpię z termoforem, po prostu cud! Jajważniejsze, że dziś nie piję, a wczoraj byłem nawet na prawdziwym! mitingu. Pogody Ducha , Azull
azull - Śro Lip 01, 2020 08:22
Z, lumbago już nieco lepiej, poruszam się w miarę bezboleśnie. Dziś środa. Przez wiele lat, dzień funkcjonujący jako tzw. mały weekend. W połunie na to konto można było strzelić browca. Dziś w południe, idę na meeting, bo dziś nie piję. Pogody Ducha, Azull
azull - Śro Lip 01, 2020 08:23
Z, lumbago już nieco lepiej, poruszam się w miarę bezboleśnie. Dziś środa. Przez wiele lat, dzień funkcjonujący jako tzw. mały weekend. W połunie na to konto można było strzelić browca. Dziś w południe, idę na meeting, bo dziś nie piję. Pogody Ducha, Azull
azull - Czw Sie 06, 2020 19:35
No cóż , wygląda na to , że zostałem tu sam Cóż, bywa i tak, tak zupełnie sam nie jestem, bo mam moją trzeźwość i Pogodę Ducha, której geneza jest na tym forum w postaci ponad 10 letnich zapisów.
Wakacje zbliżają się do końca. Od poniedziałku zaczyna się szkoła. Myślę że będę mógł aktywniej uczestniczyć w mitingach, dopóki jeszcze się odbywają, zanim zatrzyma je druga fala...
Pogody Ducha
Azull24
azull - Sob Sie 15, 2020 09:37
Dziś nie piję! Dziś wybieram się na sobotni miting o 21,30 !
Podzielę się swoim doświadczeniem i nadzieją i siłą! Kolejnych 24 godzin.
Pogody Ducha, Azull
azull - Pon Sie 17, 2020 16:29
Żar niemiłosierny z nieba zmów się leje. Aczkolwiek to dla mnie nie przeszkadza już tak bardzo, bo dziś nie piję! Jutro ma myć nieco chłodniej i może nieco deszczu spadnie. To będzie jutro, dziś natomiast udam się na miting 0 19,30. Będę dzielił się swoim doświadczeniem nadzieją i siłą. Bo to kiedyś było również dla mnie bardzo pomocne i nadal z Programu czerpie garściami.
Pogody Ducha Azull
azull - Wto Wrz 01, 2020 19:34
Kolejne trzeźwe dni mijają jeden po drugim. Kolejne 24 godziny składają się na mur trzeźwości za którym stoję. Wystarczy jednak, aby wyjąć tylko jedną cegiełką, a zacznie się sypać... Dlatego nie kombinuje nic. Jutro jak w każdą środę o godz 12, w samo południe wybiorę się na miting, dzielić się swoim doświadczeniem, siłą i nadzieją. Tak będzie jutro... a dziś... dziś nie piję.
Pogody Ducha, Azull
azull - Nie Wrz 06, 2020 19:53
Dobrze jest być trzeźwym kolejne 24 godziny. Wczoraj owocny meeting, dziś nadal nie piję i jutro również nie zamierzam.
Pogody Ducha , Azull 24
azull - Śro Wrz 09, 2020 18:33
Dziś byłem na mitingu w samo południe, nadal nie piję dziś i jutro też nie zamierzam.
Pogody Ducha Azull
azull - Śro Wrz 09, 2020 18:41
Minął już ponad miesiąc, odkąd Bodziu, ostatni Mochikanin, opuścił forum. Pomyślałem sobie, że jeszcze popiszę tu do marca 2021, albo kiedy skończy się abonnement. Na tegoroczny wyłożył Eskimos, za co dziękuje serdecznie, ale chyba trzeba prawdzie spojrzeć w oczy, że ta formuła się wyczerpała. Ja jestem niezmiernie wdzięczny, że przez kilka pierwszych lat mojej trzeźwości, mogłem tu kibicować innym, dzielić się swoim doświadczeniem, siłą i nadzieją, tak jak to robię to na każdym mitingu AA w którym uczestniczę. Ale to będzie dopiero w marcu, a liczą się przecież jedynie kolejne 24 godziny i to że dziś nie piję.
Pogody Ducha Azull
azull - Pon Paź 26, 2020 05:38
Ponad miesiąc minął od mojego ostatniego wpisu, Czas biegnie nieubłagalnie. Trzeźwy miesiąc i to jest najważniejsze. Wprowadzono od przyszłego czwartku, ponownie zakaz zgromadzeń powyżej 10 osób. Jestem ciekaw, czy kolejny sobotni meeting dojdzie do skutku. Może będziemy siedzieć w maseczkach? tego też nie wiem. Wiadomo będzie za tydzień, dopiero za tydzień... a dziś , dziś nadal nie piję.
Pogody Ducha, Azull
azull - Nie Lis 01, 2020 10:09
Miting się odbył. Częściowo w maseczkach. Tzn. kiedy siedzi się na przysłowiowych 4 literach, maseczka nie obowiązuje. Należy założyć kiedy jest się w tzw. ruchu w lokalu mitingowym. Trochę to absurdalne, ale nie dyskutuję już dziś na na ten temat. Dziś nie piję!
Pogody Ducha, Azull
|
|
|