Jestem tu nowa/nowy - Mania - jestem żoną alkoholika.
mania - Sob Paź 18, 2014 13:41 Temat postu: Mania - jestem żoną alkoholika.
jestem żoną alkoholika mam 42 lata i nie zawsze radzę sobie z nową rzeczywistością, mój mąż od 3 miesięcy chodzi do AA, a ja próbuję mu wiele wybaczyć, ale nie jest to tak łatwo jak mi się kiedyś wydawało
jacek78 - Sob Paź 18, 2014 22:48
mania, Hej Maniu Jacek alkoholik
Co do wybaczania to powiem, że nie jest to takie łatwe.Myśle że trzeba czasu troszke.A mąż dopiero jest na początku abstynencji, także trzeba czasu jeszcze.
U mnie odrazu nie było super.Żona nie odrazu zapomniała o wszystkim i szczerze mi wybaczyła.
Pamietam że od paru lat(może 2 lata) nie słyszałem od żony jakiegoś wypominania.A przedtem gdy doszlo do jakieś lekkiej kłótni z żoną, to odrazu szły epitety w moją stroną-jaki ja jestem.co ja robilem jak piłem.że nigdy mi nie wybaczy itp.
Także napewno trzeba czasu aby spróbować wybaczyć osobie która tak kiedyś krzywdziła.
Napewno trzeba czasu.Także życzę cierpliwości
pozdrawiam
Franiu - Nie Paź 19, 2014 08:20
Witaj na forum
Halinka - Nie Paź 19, 2014 10:19
Witaj mania
Najlepiej załóż własny wątek i pisz co u Ciebie.
Czy chodzisz na terapię lub mitingi al-alonu?
azull - Nie Paź 19, 2014 12:15
Witaj Mania, utworzyłem Twój własny temat zgodnie z taką świecka tradycją na tym forum. Zapraszam do pisania i dzielenia się swoimi doświadczeniami. Dużo przydatnych informacji znajdziesz również czytając tematy innych osób mających różnej maści problemy z alkoholem. Zachęcam do lektury.
Pozdrawiam Azull 24H
bacha - Czw Lis 13, 2014 13:54
Witaj Mnia Mam na imie Basia i jestem byla zona alkocholika.
Troszke pozno,ale witam cieplutko na forum
Franiu - Pią Lis 14, 2014 07:51
mania,
Witaj na forum
dancia - Sob Lis 15, 2014 18:04
Witaj mania na forum
Danka żona alkoholika (już nie długo), który wcale tak nie uważa
|
|
|